top of page

Zomernieuws

Nieuwe workshops en de Summerschool waar je in augustus mee kunt starten!


Ha beste speler,


En, heb je je instrument(en) opgepakt deze zomer? Of was je ook op dat gebied even toe aan vakantie. Mocht dat laatste het geval geweest zijn dan kun je je verheugen op het (her)ontdekken van een aantal zaken zodra je weer start:

  • hoe voelt je instrument nu je het weer vast hebt

  • klinkt ze anders

  • hoe reageert het instrument op je spel. Bij blazers: loopt het sneller vol bijvoorbeeld? Bij strijkers: hoe zuiver blijft het?

  • moeilijke dingen kunnen nu ineens wel gaan, want even afstand nemen kan juist positief uitwerken.

  • en hoe voel jij? Je lichaam moet misschien even weer wennen aan bepaalde houdingen. Heb je spierpijn? Hoe voelen je armen en schouders?

Kortom na een speel- en studeerpauze is het aangenaam kennismaken. Hoop ik;). En anders help ik je natuurlijk weer graag! JE ZIET HET PAS ALS JE HET DOORHEBT (Cruijff) Dat er spelers zijn zonder behoefte aan vakantie in de zomer merk ik gelukkig ook: de Summerschool wordt fijn bezocht. Met mooie reacties tijdens de lessen. Ik deel er een paar: ' Nooit gedacht dat er zoveel in dit menuet verstopt zit', zei de een over een stuk van Boismortier. Een andere leerling liet ik achter in zeer vrolijke staat, want ' ik hoor nu meer het verhaal ìn de muziek'. Nog de hele maand augustus kunnen jij en je muziekvrienden zelf naar de Summerschool. Meld je snel aan en/of geef het gerust door, waarvoor dank!


WORKSHOP VRIJ SPEL Zin in iets eenmaligs? Zonder bladmuziek spelen? Geef je op voor Vrij Spel in Delft. Yep, in november 2020 kon het niet doorgaan, maar deze workshop heeft dan eindelijk een datum: 25 september 2021. Meld je vooral aan als je wilt proeven van vrijer spelen, minder in je hoofd zitten en directer reageren vanuit je gevoel. WORKSHOP FOCUS Wil je de vakantievibes vasthouden? Met rust en kalmte blijven spelen? Ik ontwikkelde- dankzij de gestreste Coronawereld én mooie reacties van leerlingen- iets nieuws. Lees maar over mini-reeks Focus;). MULTIMUSE Vlak vóór de vakantieperiode had ik trouwens nog een leuke premiere: met nagelnieuw trio MultiMuse speelde ik Buiten de Perken. Muziek- o.a. jiddische, roma, oud én hedendaagse klanken- met vleugjes theater en flarden muziekmijmeringen. Het goede nieuws: Caja (zang, piano, bas en teksten), Martine (mandoline, gitaar, banjo en bas-ukelele) en ik (blokfluiten en muziekverteller) zijn dol enthousiast en gaan door! Noteer 18 september 2022 maar vast, want de opening van de Kamermuziekserie Workum staat als vette optie in de agenda. MultiMuse is nu nauwelijks online te vinden. Dat gaat veranderen... na de afzonderlijke vakanties van MultiMuse.

Hoop ik jou binnenkort (weer) eens te horen en zien. En nogmaals, het prikkelen van jouw muziekspelende vrienden wordt steeds gewaardeerd (en voed ook mij dan weer- figuurlijk én letterlijk;)). Speels ze ondertussen! Brechtje

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page