top of page

Je bent nooit te oud om te spelen.

Starten met een instrument na je 50e? Pourqoui pas!Je bent nooit te oud om actief met muziek bezig te zijn. Een mooi artikel daarover kwam ik tegen in Het Parool. Zie link onderaan. Of het nu om spelen of luisteren gaat: het doet iets met de mens! Het is fantastisch om (beginnende) volwassenen les te geven. Zo gaf ik in september een proefles aan een dame van 70. Ze speelde ooit tijdens haar opleiding verplicht de 'eenvoudige blokfluit' zoals ze de sopraan noemde. Maar kiest nu voor die 'bijzondere alt' ;).

 

CONTACT

Omdat het onduidelijk was wat er op muziekgebied nog was blijven hangen van vroeger, begonnen we met een improvisatie. 'Wow, we hadden echt contact' voelde ze. Ze ging op in klank. Op een gegeven moment was ze niet (meer) bezig met goed of fout. Bovendien werd ze rustig, geconcentreerder en bewuster van haar lichaam.

 

ACTIEF Dit soort reacties zijn er ook bij volwassen luisteraars merk ik tijdens mijn werk als Muziekverteller bij Studio Hoor. Aandacht, ruimte en concentratie is ook wat aangesproken wordt bij actief luisteren. En lol hebben natuurlijk. Plezier in ontdekken. Want samen actief luisteren en/of spelen doet iets met lichaam en geest.


De enige 'wanklank' gaat opvallend vaak over de spijt die veel mensen hebben dat ze niet eerder tijd namen voor muziek...


Mocht jij nieuwsgierig zijn naar zo'n improvisatieles? Mazzelaar! Op 25 september 2021 kun je meedoen aan Vrij Spel- een muziekworkshop voor strijkers en blazers.


Comments


bottom of page