top of page

Dag en tijd in overleg, vanaf augustus.

|

Den Haag, Amsterdam & Delft

Focus - zonder stress muziek maken!

Leer in drie workshops om ontspanner muziek te maken met meer spelplezier tot gevolg!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Focus -  zonder stress muziek maken!
Focus -  zonder stress muziek maken!

Tijd en locatie

Dag en tijd in overleg, vanaf augustus.

Den Haag, Amsterdam & Delft

Over het evenement

ONSTPANNING 

Behoefte aan rustig en ontspannen muziek maken? Minder in je hoofd. Meer naar je gevoel? Spelen zonder spanning in schouders, nek, kaken (en de rest)? Brechtje helpt je graag om ongedwongen te spelen met meer plezier tot gevolg.

WAT 

Drie keer een uur privé muziekles vol ontspanning, klank en samenspel. Een muziekles zonder veel bladmuziek, maar mét je instrument en aandacht voor je lijf, hoofd en klank!

LICHAAM EN GEEST 

Muziek maken doe je met heel je wezen: hart, hoofd en lichaam. Vaak heeft het hoofd de overhand en hangt de rest er een beetje bij. Want ook tijdens het muziek maken lijkt er veel te móeten. Vooral van de speler zelf trouwens, want die innerlijke criticus is ook bij muziek maken nooit ver weg. En ‘moeten’ vertaald zich maar al te vaak naar minder contact met muziek en het lichaam en een te vol hoofd. 

MULTI TASKEN

Muziek maken is schaken op veel borden tegelijk. Zeker als er van blad gespeeld wordt. Schakel het lezen uit en er is meer aandacht voor dat wat klinkt. Aandacht voor jezelf, voor klank en de interactie. Samen in het moment zijn en onverwachte muzikale vondsten doen. Helemaal in het NU zijn. Zonder vaag gedoe. Maar mét je instrument. Brechtje geeft je daarbij handige inzichten in muziek, leert je bewuster een ontspannen speelhouding aan zodat je met lichaam en geest zelf rustig verder muziek kunt spelen.

Ontdek en voel die impact van klank en grijp na de workshop vaker naar je instrument ter ontspanning. Ervaar de lessen als een heerlijke adempauze. Tijd voor jezelf.

ACHTERGROND

Onder stress presteren vergt een kalme geest en een ontspannen lichaam. Daarvoor volgde Brechtje workshops en trainingen op het gebied van podiumpresentatie, mindfulnes, Feldenkrais, yoga, Cesartherapie, meditatie, houdingscorrectie en ademhaling. 

Op allerlei manieren komt die ervaring en expertise terug in haar lessen. Waar leerlingen natuurlijk hun voordeel mee kunnen doen. Met effect op hun spelplezier en ontspanning.

Daarbij heeft Brechtje- net als veel muzikanten - chronische blessures opgedaan in haar studietijd. Dit maakt dat ze extra alert is op ontspannen musiceren en de werking van het lijf op de geest en vice versa. Ook bij leerlingen.

MUZIEK IN CORONA TIJD

‘Muziek maken is echt wat ik nu nodig heb’, ‘Ik vergeet de drukte van de wereld en voel me herboren na het spelen en luisteren’, ‘Door muziek voel ik me vrolijker en meer ontspannen’. In coronatijd zijn de opmerkingen van mijn instrumentale en luisterleerlingen opvallend anders én intenser dan de opmerkingen die ik in de voorgaande twintig jaar van mijn lespraktijk hoorde.  

Dankzij mijn leerlingen is serie Focus ontstaan. Ik hoop nog veel meer leerlingen hun plezier in én met muziek te verhogen.

Brechtje

VOOR WIE

  • Spelers die op zoek zijn naar meer ontspanning in hun dagelijkse leven én in hun muziekspel.
  • Spelers die kampen met stress en via muziek meer willen ontladen.
  • Spelers in spé die een nieuwe boost willen krijgen.
  • Beginners & gevorderden vanaf 18 jaar.
  • Anders melodie-instrumentalisten zijn welkom.

DATUM & TIJD

Focus vindt vanaf augustus plaats. Je lessen reserveren kan vanaf nu.

Data en tijd worden in overleg afgesproken. Dinsdag is (bij voorkeur) de lesdag in de Haagse studio van Brechtje. In Delft wordt er in het weekend lesgegeven. In Amsterdam worden afspraken op maat gemaakt. Informeer naar de voorwaarden daarvoor.

CORONA

In alle workshopruimtes is genoeg ruimte om met  ruim 1,5m afstand van elkaar te spelen.

AANMELDEN

Opgeven kan via deze pagina. Brechtje neemt dan contact op met je.

KOSTEN

€225 inclusief BTW.

Voor Amsterdam komt er een tegemoetkoming in de reis- en locatiekosten bij.

Factuur ontvang je na gemaakte afspraken.

Op zoek naar een andere workshop? Check dan deze pagina eens voor on- en offline lessen.

Deel dit evenement

bottom of page