top of page

Oor voor detail*

brechtje roos blokfluitles voor volwassenenbrechtje_roos_2019_(1).jpg

Op jonge leeftijd ontdekt Brechtje Roos de warme en zoete klank van blokfluiten en de kracht van muziek. Geïnspireerd door haar vakdocent op de muziekschool, ontwikkelt zij haar spel en bereikt het hoogste niveau. Zij studeert blokfluit aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht. Sinds 1999 is zij  professioneel muzikant met de diploma’s Docerend & Uitvoerend Muzikant met Aantekening Kamermuziek en specialisatie Oude Muziek op zak.
 
Brechtje kreeg les van grootheden en pioniers op het gebied van Oude Muziek, waarvan Jeanette van Wingerden de belangrijkste voor haar is geweest. Jeanette stimuleerde haar groei en zoektocht. Zij gaf Brechtje oor voor detail, nuance, subtiliteit en joeg haar speelplezier aan.
 
Sinds 1992 heeft Brechtje een privé-lespraktijk. Jaren in Den Haag. Sinds 2023 in Zwolle. Begin 2024 is Amstelveen er als locatie bijgekomen. Het doorgeven, prikkelen en ontwikkelen van ervaringen, muziekgenot en kennis is  de rode draad in haar muzieklessen. Zij geeft oog voor nuance, het fijne van blokfluit spelen en samen muziek maken. Andere instrumentalisten helpt ze barokmuziek meer doorgronden. Interpreteren zo je wilt. Van absolute beginner tot prof: iedereen heeft een uniek muzikaal verhaal te vertellen en Brechtje helpt spelers dat te ontdekken en te ontwikkelen tijdens inspirerende muzieklessen.

Op dit moment zijn er twee bands met Brechtje: MultiMuse en Roos Diepenmaat.
Privé-muziekpedagoog is ze sinds 1991.

Met de ensembles Pétillant, Zimbello en Blaes-tuigh speelde Brechtje tot 2010 in binnen- en buitenland en maakte eigenzinnige, serieus luchtige concert- en muziektheaterprogramma’s voor onder andere de National Gallery of Art Washington, Peergroup en het Boijmans van Beuningen Rotterdam.

 
Onder de vlag van Studio Hoor brengt Brechtje met muziek mens en organisatie in beweging. Voor particulieren zijn daar on- en offline luisterlessen te volgen. Zodat luistervaardigheden worden ontwikkeld voor nog meer luisterplezier.

bottom of page