Oor voor detail

 

Onderaan deze pagina vind je geluidsopnames van Brechtje!

 

Op jonge leeftijd ontdekt Brechtje Roos de warme en zoete klank van blokfluiten en de kracht van muziek. Geïnspireerd door haar vakdocent op de muziekschool, ontwikkelt zij haar spel en bereikt het hoogste niveau. Zij studeert  blokfluit aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht. Sinds 1999 is zij  professioneel muzikant met de diploma’s Docerend & Uitvoerend Muzikant met Aantekening Kamermuziek en specialisatie Oude Muziek op zak.

 

Brechtje kreeg les van grootheden en pioniers op het gebied van Oude Muziek, waarvan Jeanette van Wingerden de belangrijkste voor haar is geweest. Jeanette stimuleerde haar groei en zoektocht. Zij gaf Brechtje oor voor detail, nuance, subtiliteit en joeg haar speelplezier aan.

 

Met de ensembles Pétillant, Zimbello en Blaes-tuigh speelde Brechtje tot 2010 in binnen- en buitenland en maakte eigenzinnige, serieus luchtige concert- en theaterprogramma’s voor onder anderen de National Galery of Art Washington en het Boijmans van Beuningen Rotterdam.

 

Naast  podiumwerk heeft Brechtje sinds 1992 een eigen privé-lespraktijk. Het doorgeven, prikkelen en ontwikkelen van ervaringen, muziekgenot en kennis is  de rode draad in haar muzieklessen. Zij geeft oog voor nuance, het fijne van blokfluit spelen en samen muziek maken. Van absolute beginner tot prof: iedereen heeft een uniek muzikaal verhaal te vertellen en Brechtje helpt spelers dat te ontdekken en te ontwikkelen tijdens inspirerende muzieklessen.

Onder de vlag van Studio Hoor brengt Brechtje met muziek mens en organisatie in beweging. Voor particulieren zijn daar on- en offline luisterlessen te volgen. Zodat luistervaardigheden worden ontwikkeld voor nog meer luisterplezier.

HOOR BRECHTJE SPELEN


Alle onderstaande opnames zijn gemaakt door de Concertzender op het fragment uit Ask Dr. Frank van Chiel Meijering na. Dat staat op de CD Quelques Essais te verkrijgen bij Amuse Oreille.
 

Dame d’onour en qui tout Antonello da CaZimbello
00:00 / 02:32
Uit Kubbenin altinda Donmek van Ugras DuZimbello
00:00 / 02:30
Neuvième Concert Rittrato dell’amore FraZimbello
00:00 / 07:40
Miserere Nathaniel Giles (16e eeuw) doorZimbello
00:00 / 03:44
Uit Ask Dr Frank door Chiel Meijering voZimbello
00:00 / 04:46