top of page

Speelse muzieklessen in Zwolle

In de leukste wijk van Zwolle - Assendorp - kunnen spelers van allerlei niveau vanaf heden terecht bij Brechtje.Strijkers en blazers die hun instrument minimaal een jaar bespelen kunnen kiezen uit de korte serie Lenteschool of lessen als Vrij Spel, Focus en Barok in Praktijk (Brechtje is gespecialiseerd in Oude Muziek). Blokfluitisten van alle niveaus kunnen daarnaast ook terecht voor de ‘traditionele’ muziekles.


In alle muzieklessen train je vaardigheden als luisteren, reageren, contact maken, het eigen muzikale verhaal waardoor muziek maken persoonlijk, rijker en nog leuker wordt.


‘Improviseren is veel makkelijker dan ik dacht’, Ik zat er helemaal in’, ‘Bij Brechtje heb ik geen faalangst’, ‘Ik kom dichterbij mijn gevoel’, 'ik hoor nu meer het verhaal ìn de muziek en kan er mee spelen'.


Proeflessen zijn gratis als daarna gekozen wordt uit het reguliere lesaanbod. Meld je direct aan!

 

ANDERS+ Afhankelijk van vraag, mogelijkheden en interesse kan er in een les aandacht zijn voor bijvoorbeeld vrijer spelen of de connectie met het lichaam. Van blad lezen zorgt er voor dat leerlingen vooral in het hoofd blijven. Zonder concentratie kwijt te zijn aan bladmuziek is er meer aandacht over voor eigen spel. Voor het luisteren naar wat er eigenlijk klinkt en daarop kunnen reageren.


Aandacht voor 'hoe je schouders erbij hangen' om maar iets te noemen. Met effect op energie, klank en spel van de leerling. Aandacht voor het spel. Muziek maken. Spelen met noten. Zonder dat er iets 'fout ' kan gaan. Of heel specifiek aandacht voor de muziektaal van Barokmuziek. Vol fraseringen,articulatie en versieringen.


Lessen voor alle strijkers en blazers die komen voor ontdekken,uitdiepen en smakelijk spelen. Nee, niet voor de techniek van het instrument - al heeft Brechtje inmiddels genoeg ervaring opgedaan met o.a. dwarsfluit-, sax-, viool- en gitaarleerlingen. Ja, wél voor de specifieke kunde, passie en begeleiding van Brechtje.

 

TRADITIE

In de traditionele les leer je noten lezen, de grepen, ademhalen en de specifieke techniek die bij het instrument hoort. Als blokfluitist geef ik die lessen dan ook alleen aan blokfluitisten. Of ze nu beginnen- en nog geen noot lezen- of al veel verder zijn.

En voor deze lessen kunnen dus ook strijkers of andere blazers terecht. Nee, niet voor de techniek van het instrument - al heeft Brechtje inmiddels genoeg ervaring opgedaan met o.a. dwarsfluit-, sax-, viool- en gitaarleerlingen. Ja, wél voor de specifieke kunde, passie en begeleiding van Brechtje. Lees erover in diverse blogs.

 

NIEUWE STANDPLAATS Na een kwart eeuw verruilde Brechtje haar woon- en werkplaats Den Haag in voor Zwolle. Daar is iedereen vanaf heden welkom voor een privéles in welke smaak dan ook! Groepsworkshops volgen op een ander moment weer.

‘Muzikale vaardigheden zijn aan te leren en daar is in een les aandacht voor. Nog belangrijker (en leuker) is om op je eigen manier met die vaardigheden te kunnen spelen. Speels te zijn. Verander van ‘nootjesvreter’ naar een speelse muzikant. Daar help ik je graag bij!


Heb je vragen of sta je direct te trappelen voor een proefles? Ik zie je graag!’コメント

コメントが読み込まれませんでした。
技術的な問題があったようです。お手数ですが、再度接続するか、ページを再読み込みしてださい。
bottom of page