top of page

Barok in Praktijk

Nieuw lesaanbod voor blazers en strijkers die van losse noten meer muziek willen maken.Sinds een tijdje kunnen alle spelers die van Barokmuziek houden terecht bij Brechtje voor (één of meer) privélessen. Check de video en hoor waarom les krijgen van deze Barokspecialist én blokfluitist een aanvulling is op de lessen van je eigen docent. Welk instrument jij ook speelt! Les op Coronaproof locaties in Den Haag en Amsterdam. En online vanuit je studeerkamer natuurlijk.


Vragen? Stel ze direct!


CORONA Zolang Corona rondwaart worden natuurlijk de RIVM-richtlijnen opgevolgd: maximaal twee privéleerlingen per dag. Met ruime afstand van elkaar spelen in een goed geventileerde ruimte.

 

REACTIE ERVARINGSDESKUNDIGEN

Joris, blokfluit en altviool Brechtje is een fantastisch onderzoekend muzikant met een superbe vormgevoel en een grandioos gevoel voor articulatie. Wat ik van haar heb geleerd, laat zich met woorden nauwelijks beschrijven. Zij heeft mijn leven echt verrijkt!

Joris kreeg tot zijn verhuizing naar het zuiden jaren Barok in Praktijk lessen.


Geeske, dwarsfluit In de wens om losse nootjes tot muziek te maken helpt Brechtje. Ja: ze wéét veel over muziek en is een bruisende bron, wat heel verrijkend is. Daar bovenop doet ze iets essentieels. Ze haalt de muziek uit jezelf. Uit mijzelf. Door me te laten voelen waar het om gaat in de stukken. En dan kan het maar zo zijn dat je stampvoetend naast je standaard staat. Of gaat huppelen. Uit je hoofd, de muziek in. Knap hoor hoe Brechtje dat doet. En gewoon hartstikke leuk, want de nootjes.... worden muziek.

Geeske heeft ensembleles bij haar eigen docent en komt voor Barok in Praktijk en ademhalingstechniek bij mij.


Eric, blokfluit Vijf lessen Summerschool, een kennismaking met een enthousiaste artieste en docente. Nieuwe kennis en de puntjes op de i gezet, een nieuwe wereld en gewoon een hele leuke tijd. Dat is wat ik heb meegenomen van de Summerschool. Op mijn leerpad werd ik onder de lantaarnpaal stilgezet met de vraag eens heel bewust en zeer aandachtig mij gewaar te worden; waar ben je, waar ben je geweest, wat zie je nu echt om je heen en welke kant ga je op. Muziek leren en spelen kent geen cruise control. Opvallend, na de Summerschool droom ik muziek.

Eric heeft regulier les bij zijn eigen docent en weet mij te vinden voor workshops & de Summerschool als extra inspiratie. Lees al zijn mooie feedback.


Helene, klarinet (en piano) Ik vond de les bijzonder. We hebben eerst gewerkt aan de frasering van een gecomponeerd stuk. Haar aanpak heeft me goed geholpen. Ik zou graag doorgaan met Brechtje. Voor iedereen die ook op zoek is naar echt muziek maken en niet alleen noten wil spelen: aarzel niet en bel Brechtje! Helene was proefkonijn voor interpretatie- en improvisatieles.

Comments


bottom of page