top of page

Nieuwe Muziek online

Beluister een flard van Traghettatore, werk van Ig Henneman voor o.a. G-alt en bas


Voor een blog met een luistertip op website Studio Hoor spitte ik laatst mijn foto's door. Vind ik deze van Zimbello, zie hierboven:). De persfoto van concertprogramma Repeats - over rituelen in muziek. Gemaakt door forograaf Marc De Clercq. Samen met regisseur Scott Blick hink-stap-sprongen we voor Repeats door eeuwen muziekpodiumtradities. En onze eigen muziek- en repetitierituelen. Vandaar ook de föhns, make up én voetbalsokken op de foto's hieronder. Huh? Tja, daar had je bij moeten zijn natuurlijk.

 

SPEELS

Maar dat kan niet meer. Zimbello speelde tussen 2004-2010. En maakte drie concertprogramma's met aandacht voor het oor én het oog. Nieuwsgierige luisteraars en programmeurs wisten ons te vinden. Alhoewel het lastig was om echt veel concerten te krijgen, want wat de boer niet kent... geldt ook voor programmeurs;).A SUIVRE Hoe dan ook. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want binnenkort staat er een nieuwe website online van trio MultiMuse. Mijn nieuwe trio (zang, blokfluiten, mandoline en andere tokkelinstrumenten en de muziekverteller) dat voortborduurt op het gedachtegoed van Zimbello: frisse, toegankelijke, speelse, eigenzinnige concerten maken. Met muziek die wij goed vinden. Ongeacht jaartal, smaak of genre. Licht theatraal met- nieuw- ook wat plukjes filosofische mijmeringen om luisteraars extra te prikkelen. Eens zien of de wereld anno 2021 al wat meer openstaat voor niet-te-labelen- trio's;).

 

MULTIMUSE

MultiMuse is nu nog bijna onvindbaar op het net. Zowel in beeld, tekst als in geluid. Ook daar wordt over gemijmerd. Als troost heb ik wel zojuist een gouwe ouwe op de geluidspagina gezet: componiste Ig Henneman schreef een geweldig werk voor Zimbello. Je ziet haar samen met Ab Baars op één van de bovenstaande foto's. Luister naar een kort fragment uit - wat mij betreft - het retespannende deel Traghettathore- veerman. Drie keer raden welk traditionele kinderliedje daar aan ten grondslag ligt. De eerste die het goed heeft, geef ik een online les van een half uur cadeau;)


Laat gerust weten wat je er van vindt!


Comments


bottom of page