top of page

Geef jezelf een cadeau

... en pak die bas. Lenen van mij- voor 5 lessen - kan!

Met welke blokfluit begon jij je muziekcarrière;). De meeste spelers starten met de sopraanblokfluit en maken- afhankelijk van zin, mogelijkheden en toevalligheden- vaak uitstapjes naar de alt- en tenorblokfluit. De basblokfluit en alles wat daar nog onder zit, kom je minder vaak tegen.

 

TE KLEIN 'De bas is te groot voor me' hoor ik regelmatig. Maar wist je dat veel tenorblokfluiten veel 'lastiger' te bespelen zijn voor handen en vingers met weinig spreiding? Dankzij mijn ervaring en fysiek- leerlingen van 6 jaar hadden vaak meer spreiding dan ik- heb ik alle tips & tricks van profs gekregen om jou te helpen met ontspannen spelen. Van Cesar- tot Mensendieck therapeuten Yogadocent tot Fysio; ik geef alle ervaring door en ben extra alert op je houding zodat jij lekker kunt blijven spelen. Goed ademen en articuleren krijgt natuurlijk ook de nodige aandacht.

 

PLUSPUNTEN Daarbij hebben de meeste bassen kleppen of een knik in de hals: comfortabel spel gegarandeerd! Nog iets fijns: de klank is lekker laag waardoor buren én huisdieren minder snel klagen spreek ik uit ervaring. Van Eyck of Telemann klinken prachtig op de bas. Ook simpele melodieën klinken direct prachtig. Omdat ik momenteel nogal veel met de bas op sjouw ben- trio MultiMuse neemt een aantal stukken op mét de basblokfluit- bedacht ik een nieuwe, korte workshopserie: BASblkflt. Leer ik je de fijne kneepjes van de bas.

I love de bas en sta er niet voor niks vaak mee op de foto. Qua klank is 'hoe lager hoe beter' mijn credo;). Helaas ben ik dus niet echt gebouwd voor het instrument, maar dat mag de pret niet deren. Caja- één van de mede-Muzen van het trio- bewerkte haar compositie Ma Fleur. De bas speel ik op de bas. Zelf schreef ik losjes een 2e stem bij een Turkse folksong waarbinnen ik improviseer. Beide stukken staan binnenkort online. Weten wanneer? Meld je even bij me;).


Een fragment met mijn mooie bas is trouwens al te beluisteren: ga even naar pagina Geluid en beluister Kubbenin altinda Donmek van Ugras Durmus. Laat je weten hoe het valt?

Aanmelden voor 5 lessen BASblkflt kan direct. Start in april.

Ik help en zie je graag.

Dag!

Comments


bottom of page