top of page

Bach dankzij Boeke

'Nieuwe' muziek voor blokfluitisten en andere spelers die van Bach houden.Joepie, ik word op mijn wenken bediend, want deed ik laatst nog een oproep om mooi, interessant, retegoed solo repertoire voor blokfluit; komt er een te gek bericht voorbij in mijn muziekbubbel:


Niemand minder dan blokfluitist (componist en olijfolieboer om maar een aantal van zijn kwaliteiten te noemen) Kees Boeke bewerkte Bachs’ solorepertoire voor viool en zet dat ook nog eens om niet online. Wat een te gekke geste. Natuurlijk staat het reeds op mijn computer. En ik speelde er al iets van;).


Mocht je Kees Boeke niet kennen. Vite, vite, speur online op zijn naam of op Mala Punica, Frans Brüggen, Jill Feldman of Sour Cream. En er gaat een wereld voor je open.MUSIC RULES

Mijn oproep om solotips deed ik niet voor niks. Want laat ik nu net dankzij corona speelvibes hebben. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar geen live concerten kunnen bezoeken, heeft effect op mij. Bovendien ligt mijn andere tak van sport- de luisterproducties van Hoor!- behoorlijk stil, waardoor er tijd én pure nood is aan fijne vibes. En ja, die krijg ik toch vooral door La Musica. Liefst gecombineerd met interactief menselijk contact. Live. Gelukkig heb ik mijn spelende leerlingen én komen er bij dankzij mijn brede (online) aanbod. Met trouwe luisteraars van Hoor! heb ik regelmatig contact. Live, telefonisch of via mail.

 

DUIMEN Met een beetje mazzel komen er trouwens concerten aan. Daar kan ik nu nog niet teveel over zeggen, maar als het doorgaat dan sta ik op de planken met te gekke collegae slash vriendinnen, die net zo muzikaal grenzeloos en begeesterd zijn als ik. Duim je voor een positief antwoord van de subsidiënt?


Ga ik één dezer dagen eens even lekker Bach spelen en wie weet hoor je het terug op mijn youtubekanaal of live!


Enne… ga zelf dus als de wiedeweerga naar de site van Kees Boeke en bekijk en speel Bach zelf eens. Weet me te vinden voor (online) hulp!


Speelze ondertussen.

Comments


bottom of page