top of page

Hier en Nu, live spel bij improdans 2 juli in Zwolle.

Kom luisteren en kijken naar hoe 'in het moment zijn' voelt.


Foto van dansers met daar overheen illustraties
foto Jack Delmaar illustraties illustreebyB

Dansimprovisatie als theatervorm. Spannend en verrassend om naar te kijken, want niemand weet wat er gaat gebeuren. Zelfs de dansers en de muzikant niet! De dans en de muziek ontstaan in het hier en nu. We halen inspiratie uit de locatie, uit het contact met elkaar en met het publiek. Verwacht het onverwachte! Wij bewegen deze middag met muziek, woord en dans. Verwacht het onverwachte... en kom langs bij Gluren bij de Buren in Danslab DOAS Zwolle.

 

SPELEN

Op 2 juli ben ik de enige muzikant tussen de dansers. Ongetwijfeld ook één van de weinige (betaalde) profs. Ik zei JA op de vraag mee te doen. De vraag kwam van Sandra. Eigenaar van Danslab. En mijn dansdocent. Bij uitzondering speel ik als prof op een festival voor amateurkunst. Bij uitzondering speel ik, want sinds ik Muziekverteller bij Hoor! ben sta ik vooral te praten op een podium. Zelden speel ik op dit moment.


Omdat Sandra mij heel lief vroeg en ik haar en mijn mede-dansers graag een pleziertje doe, het een manier is om m'n gezicht te kunnen laten zi... ehhh... horen in een buurt waar ik pas woon en werkzaam ben én omdat Sandra mij waardeert (yep, juist ook met wat keiharde pecunia), speel ik. Als altijd met veel plezier.

 

IMPRO KANON

Leerlingen die reeds ervaringen hebben met mijn lesaanpak weten dat ik pro impro ben. Vaak toegepast in meer of mindere mate in de les. Tenzij dat echt niet gewild wordt natuurlijk, want de leerling is koning (al ben ik van mening dat er ook bij bladmuziek altijd een zekere ruimte voor improvisatie is: timing, articulatie, frasering maakt jouw spel én is altijd weer subtiel verschillend toch?).


En ja, ook beweging en het lichamelijke komt in lessen terug. Hoe sta je erbij? 'Waar zijn je schouders, hoe voelen je polsen, knieën, wat en hoe wil je bewegen' zijn vragen die altijd weer terugkomen. Muziek maken doe je tenslotte met heel je lijf. Een lijf dat behoorlijk genegeerd wordt in onze maatschappij. Ook in muziekonderwijs. Zeker bij klassieke muziek maken (of luisteren).


Vrij bewegen in klank. Vrij bewegen in en met je lichaam. Eens zien en horen hoe ik de dansers van Danslab kan uitdagen. Eens merken hoe we op elkaar reageren. Dikke kans dat ik af en toe ook mee dans. Spannend. Een heerlijk gevoel.

Ben erbij!


Dikke kans dat je - als souvenier én ter support van deze prof maker- iets kan meenemen voor een klein prijsje. Van mijn hand, want ik improviseer ook graag met lijntjes;).


Danslab DOAS Mimosastraat 1, Zwolle 2 juli, 13.45, 15.15, 16.45u


Ben erbij!Comments


bottom of page