top of page

za 22 apr

|

Zwolle

Vrij Spel- workshop

Een middag samen heerlijk muziek maken zonder noten voor je neus

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Vrij Spel- workshop
Vrij Spel- workshop

Tijd en locatie

22 apr 2023, 13:30 – 15:30

Zwolle, Assendorperdijk 132, 8012 EJ Zwolle, Nederland

Over het evenement

VRIJ SPEL

Een kleinschalige workshop improvisatie voor akoestische instrumentalisten (dwarsfluit, blokfluit, panfluit, hobo, viool) die graag vrijer wil spelen. Met plezier en alle aandacht voor spelen. Zonder bladmuziek of ingewikkelde akkoordschema’s. Brechtje  Roos- muzikant en muziekverteller, prikkelt spelers op lichte wijze om ongedwongen te spelen met alle aandacht voor samenspel, klank, speelplezier en muzikaliteit.

Reactie  Geen noten voor je neus geeft ruimte om te volgen. (…) Ik werd me opvallend bewust van mijn instrument en tegelijk was het makkelijker om onderling verbinding te voelen. Een meerwaarde! Het opende een nieuwe wereld. 

Erik- Summerschool 2020

Opzet

Noten worden spontaan bedacht en gemaakt aan de hand van een paar eenvoudige opdrachten in Vrij Spel. Zeker als er 'direct uit het hart' gespeeld wordt, ontstaat er sneller 'eigen muziek'. Waarmee bedoeld wordt dat er geen noten van een ander gespeeld worden zoals met bladmuziek. Zonder muziekstandaard en een boek voor je neus is het makkelijker contact maken met jezelf en de ander. Minder denkwerk dus meer spelen. Met directe interactie tot gevolg. 

Mét je instrument en een paar muzikale afspraken die we steeds samen maken. Zonder (jazz)akkoordenschema’s of bestaande melodieën als leidraad. Ontdek dat je veel meer in je muziekmars hebt dan je denkt! 

Na een uur is er een drink-en-benen-strek-pauze, waarna er nog een dik half uur wordt gespeeld met de opgedane ervaringen.

Reacties

‘Improviseren is veel makkelijker dan ik dacht’, Ik zat er helemaal in’, ‘Ben totaal niet bezig met goed en fout’ ‘Ik kom dichterbij mijn gevoel’.

Reserveer je ticket en ben er bij dit voorjaar in Zwolle!

VOOR WIE

  • Bespelers van akoestische, zachtere instrumenten als bv. dwarsfluit, blokfluit, panfluit, viool, cello, gitaar, harp.
  • Spelers die leergierig zijn en nog meer speelplezier willen.
  • Spelers in spé die een nieuwe boost willen krijgen.
  • Herintreders die opnieuw willen ruiken aan het instrument.
  • Beginners & gevorderden vanaf 18  jaar.

KOSTEN €42,50

Meld je aan voor 1 april en betaal €37,50 inclusief thee-en-koekjes. Vaste leerlingen van Brechtje betalen altijd €37,50

Eerst vragen? Laat van je horen via mail brechtje@brechtjeroos.nl

Deel dit evenement

bottom of page