zo 22 mei

|

Zwolle

Vrij Spel- muziekworkshop

Ontdek dat je met plezier en zonder bladmuziek samen ongedwongen muziek kunt maken.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Vrij Spel- muziekworkshop

Tijd en locatie

22 mei 10:30 – 12:30

Zwolle, Zwolle, Nederland

Over het evenement

Vrij Spel- workshop muziek voor strijkers en zachte blazers als blokfluit en dwarsfluit.

Ben jij een enthousiaste muzikant die graag vrijer wil spelen? Makkelijker tijdens je spel wil kunnen reageren op wat er gebeurt, beter wil leren luisteren naar de ander? Oftewel, wil je ook losjes muziek maken? Schrijf je in voor de workshop Vrij Spel en ontdek hoeveel speelvrijheid ook jij hebt. Ik, Brechtje  Roos, prikkel je graag om ongedwongen te spelen met alle aandacht voor samenspel, klank, speelplezier en muzikaliteit.

OPZET 

Zonder bladmuziek spelen betekent loskomen van het denken, rust vinden in je hoofd en samen in het moment zijn. Loslaten en de ruimte zoeken. Onverwachte vondsten doen. Spelen met tonen, ritmes, elkaar en instrument zonder mitsen en maren. Helemaal in het NU zijn. Zonder noten voor je neus. Nul (jazz)akkoordenschema’s of bestaande melodieën als leidraad. Maar mét je instrument en een paar muzikale afspraken die we steeds samen maken. Ontdek dat je veel meer in je mars hebt dan je denkt!

Na een dik uur is er een drink-en-benen-strek-pauze, waarna er nog een dik half uur wordt gespeeld met de opgedane ervaringen.

REACTIES 

‘Improviseren is veel makkelijker dan ik dacht’, Ik zat er helemaal in’, ‘Ben totaal niet bezig me