top of page

Op afspraak

|

Zwolle - Amstelveen

Focus - stressloos muziek maken!

Leer in drie privéworkshops om ontspanner muziek te maken met meer spelplezier tot gevolg!

Focus -  stressloos muziek maken!
Focus -  stressloos muziek maken!

Tijd en locatie

Op afspraak

Zwolle - Amstelveen

Over het evenement

ONSTPANNING 

Behoefte aan rustig en ontspannen muziek maken? Minder in je hoofd. Meer naar je gevoel? Spelen zonder spanning in schouders, nek, kaken (en de rest)? Brechtje helpt je graag om ongedwongen te spelen met meer plezier tot gevolg.

WAT 

Drie keer een uur privé muziekles vol ontspanning, klank en samenspel. Een muziekles zonder veel bladmuziek, maar mét je instrument en aandacht voor je lijf, hoofd en klank!

LICHAAM EN GEEST 

Muziek maken doe je met heel je wezen: hart, hoofd en lichaam. Vaak heeft het hoofd de overhand en hangt de rest er een beetje bij. Want ook tijdens het muziek maken lijkt er veel te móeten. Vooral van de speler zelf trouwens, want die innerlijke criticus is ook bij muziek maken nooit ver weg. En ‘moeten’ vertaald zich maar al te vaak naar minder contact met muziek en het lichaam en een te vol hoofd. 

MULTI TASKEN

Muziek maken is schaken op veel borden tegelijk. Zeker als er van blad gespeeld wordt. Schakel het lezen uit en er is meer aandacht voor dat wat klinkt. Aandacht voor jezelf, voor klank en de interactie. Samen in het moment zijn en onverwachte muzikale vondsten doen. Helemaal in het NU zijn. Zonder vaag gedoe. Maar mét je instrument. Brechtje geeft je daarbij handige inzichten in muziek, leert je bewuster een ontspannen speelhouding aan zodat je met lichaam en geest zelf rustig verder muziek kunt spelen.

Ontdek en voel die impact van klank en grijp na de workshop vaker naar je instrument ter ontspanning. Ervaar de lessen als een heerlijke adempauze. Tijd voor jezelf.

ACHTERGROND

Onder stress presteren vergt een kalme geest en een ontspannen lichaam. Daarvoor volgde Brechtje workshops en trainingen op het gebied van podiumpresentatie, mindfulnes, Feldenkrais, yoga, Cesartherapie, Qigong, meditatie, houdingscorrectie en ademhaling. 

Op allerlei manieren komt die ervaring en expertise terug in haar lessen. Waar leerlingen natuurlijk hun voordeel mee kunnen doen. Met effect op hun spelplezier en ontspanning.

Daarbij heeft Brechtje- net als veel muzikanten - chronische blessures opgedaan in haar studietijd. Dit maakt dat ze extra alert is op ontspannen musiceren en de werking van het lijf op de geest en vice versa. Ook bij leerlingen.

MUZIEK IN CORONA TIJD

‘Muziek maken is echt wat ik nu nodig heb’, ‘Ik vergeet de drukte van de wereld en voel me herboren na het spelen en luisteren’, ‘Door muziek voel ik me vrolijker en meer ontspannen’. In coronatijd zijn de opmerkingen van mijn instrumentale en luisterleerlingen opvallend anders én intenser geweest dan de opmerkingen die ik in de voorgaande twintig jaar hoorde.  

Dankzij mijn leerlingen is serie Focus ontstaan. Ik hoop nog veel meer leerlingen hun speelplezier positief te prikkelen.

Brechtje

VOOR WIE

  • Spelers die leergierig zijn en nog meer speelplezier willen.
  • Spelers die bij willen leren over barokmuziek, improvisatie e/o relaxter spelen.
  • Beginners & gevorderden.

NB minimale leeftijd 16 jaar, blokfluitisten mogen absolute  beginners zijn; strijkers en andere blazers hebben minimaal 1 jaar  speelervaring.

AANMELDEN

Opgeven kan via deze pagina. Brechtje neemt dan contact op met je.

KOSTEN

€213 inclusief BTW en een telefonisch informatief gesprek.

Factuur ontvang je na gemaakte afspraken.

Op zoek naar een andere workshop? Check dan deze pagina eens voor on- en offline lessen.

Deel dit evenement

bottom of page