top of page

Op afspraak

|

Assendorp Zwolle, Amstelveen, online

Focus - stressloos muziek maken voor spelers van akoestische instrumenten.

Leer in deze les(sen) om zonder spanning in je lichaam en met een frisse mindset muziek te maken. Meer relaxt spelplezier tot gevolg!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Focus -  stressloos muziek maken voor spelers van akoestische instrumenten.
Focus -  stressloos muziek maken voor spelers van akoestische instrumenten.

Tijd en locatie

Op afspraak

Assendorp Zwolle, Amstelveen, online

Over het evenement

ONSTPANNING 

Behoefte aan rustig en ontspannen muziek maken? Minder in je hoofd. Meer naar je gevoel? Spelen zonder spanning in schouders, nek, kaken (en de rest)? Brechtje helpt je graag om ongedwongen te spelen met meer plezier tot gevolg.

WAT 

Een uur Focus vol ontspanning, klank en samenspel. Een privé muziekles zonder veel bladmuziek, maar mét je instrument en aandacht voor je lijf, hoofd en klank!

LICHAAM EN GEEST 

Muziek maken doe je met heel je wezen: hart, hoofd en lichaam. Vaak heeft het hoofd de overhand en hangt de rest er een beetje bij. Want ook tijdens het muziek maken lijkt er veel te móeten. Vooral van de speler zelf trouwens, want die innerlijke criticus is ook bij muziek maken nooit ver weg. En ‘moeten’ vertaald zich maar al te vaak naar minder contact met muziek en het lichaam en een te vol hoofd. 

MULTI TASKEN

Muziek maken is schaken op veel borden tegelijk. Zeker als er van blad gespeeld wordt. Schakel het lezen uit en er is meer aandacht voor dat wat klinkt. Aandacht voor jezelf, voor klank en de interactie. Samen in het moment zijn en onverwachte muzikale vondsten doen. Helemaal in het NU zijn. Zonder vaag gedoe. Maar mét je instrument. Brechtje geeft je daarbij handige inzichten in muziek, leert je bewuster een ontspannen speelhouding aan zodat je met lichaam en geest zelf rustig verder muziek kunt spelen.

Ontdek en voel die impact van klank en grijp na de workshop vaker naar je instrument ter ontspanning. Ervaar de lessen als een heerlijke adempauze. Tijd voor jezelf.

ACHTERGROND

Onder stress presteren vergt een kalme geest en een ontspannen lichaam. Daarvoor volgde Brechtje workshops en trainingen op het gebied van podiumpresentatie, mindfulnes, Feldenkrais, yoga, Cesartherapie, Qigong, meditatie, houdingscorrectie en ademhaling.

Op allerlei manieren komt die ervaring en expertise terug in haar lessen. Waar leerlingen natuurlijk hun voordeel mee kunnen doen. Met effect op hun spelplezier en ontspanning.

Daarbij heeft Brechtje- net als veel muzikanten - chronische blessures opgedaan in haar studietijd. Dit maakt dat ze extra alert is op ontspannen musiceren en de werking van het lijf op de geest en vice versa. Ook bij leerlingen.

NB Brechtje is géén medicus of therapeut. Voor klachten ga je beter naar een prof op die gebieden, waarvoor Brechtje je graag tipt.

MUZIEK IN CORONA TIJD

‘Muziek maken is echt wat ik nu nodig heb’, ‘Ik vergeet de drukte van de wereld en voel me herboren na het spelen en luisteren’, ‘Door muziek voel ik me vrolijker en meer ontspannen’. In coronatijd zijn de opmerkingen van mijn instrumentale en luisterleerlingen opvallend anders én intenser dan de opmerkingen die ik in de voorgaande twintig jaar van mijn lespraktijk hoorde.  

Dankzij mijn leerlingen is serie Focus ontstaan. Ik hoop nog veel meer leerlingen hun plezier in én met muziek te verhogen.

Brechtje

VOOR WIE

  • Spelers van akoestische instrumenten die op zoek zijn naar meer ontspanning in hun dagelijkse leven én in hun muziekspel.
  • Spelers die kampen met stress en via muziek  willen ontladen.
  • Prof spelers in spé die op een andere manier muziek willen maken.

NB minimale leeftijd 18 jaar, blokfluitisten mogen absolute beginners zijn; strijkers en andere blazers hebben minimaal 1 jaar speelervaring.

AANMELDEN

Opgeven kan via deze pagina. Brechtje neemt dan contact op met je.

KOSTEN

€71 per uur inclusief BTW

LOCATIE

De privélessen vinden plaats in Assendorp Zwolle of in Amstelveen. Adres ontvang je bij afspraak.

Informeer naar de voorwaarden voor privéles aan huis in Zwolle en de Randstad.

ONLINE

De onlineles gaat via skype waarvoor jij niks anders hoeft te doen dan te klikken op de link die je van mij  krijgt.

Op zoek naar een andere workshop? Check dan deze pagina eens voor on- en offline lessen.

Deel dit evenement

bottom of page