TEKST SCHRIJVEN
Schrijvend enthousiasmeren voor en informeren over muziek en meer. Vanuit mijn beroepswereld- muziek- en interesses- de rest van de wereld- schrijf ik teksten voor cd, magazine, programmablad. Een tekst op schrift en/of ter plekke live gesproken tijdens talkshow, literair programma of expo: ik schrijf het met graagte voor jou (prof muzikant, programmamaker, curator, bladenmaker).

LEVENSBEHOEFTE
Vaak schrijf ik uit pure noodzaak: het net bezochte concert, de expo,film, het het boek of mijn vraagteken met bijbehorende gevoelsstormen móet gedeeld worden in de hoop dat het ook anderen beweegt.

ERVARING
Blogs en artikelen kun je vinden elders op deze site, bij de Cultuurpers en op LinkedIn. De intro-tekst voor Normal gets you Nowhere, de nieuwste cd van zangeres Klaartje van Veldhoven, is het meest recente externe project.

GAGE
Laat mij weten wat je plan is en we komen tot een prijs.

REACTIES
Brechtje denkt ‘out of the box’, en benadert het schrijven op een hele creatieve manier. Ze durft van het gebaande pad af te wijken en boort in haar schrijven een creativiteit aan die je op weinig plekken tegenkomt. Bijzonder!
Klaartje van Veldhoven, zangeres.

De kunst is om open te kijken, en dan (zoals Claude Debussy eens zei) ‘alleen iets op te schrijven als het niet-opschrijven ervan teveel begint te hinderen’. En dat doet Brechtje Roos. Zij schrijft altijd in dienst van de kunst, van het kunstwerk. Zonder pretenties, of onnodig ingewikkeld gedoe. Alle woorden zijn zorgvuldig gekozen en getoetst op oprechtheid, scherpzinnigheid, schoonheid. Ze doen recht aan het werk van de kunstenaar.
Eef van Breen, muzikant & maker.