Schot in Studio Hoor

Een update over de toekomstige plek in Den Haag waar je gloeiende oren en glimmende ogen krijgt door muziek. Een rustige ruimte in deze woeste, wilde wereld!

AHUM
Laat ik beginnen met het bijstellen van mijn optimistische gedachten over het in gebruik nemen van de Studio. Het moet wel heel soepeltjes verlopen wil er najaar 2017 geopend kunnen worden. Het werk dat verzet dient te worden, wordt gedaan door mijn partner V., die dat tussen zijn eigen drukke prof bezigheden door doet, gaat langzamer dan gedacht.

PATIENCE
Nog even geduld dus zeg ik tegen mijzelf én tegen de muziekbeoefenaars en luisteraars in Den Haag en omgeving. Er komt echt een moment dat zij voor lessen en inspiratie terecht kunnen. Gloeiende oren en glimmende ogen krijgen door muziek in deze besloten, intieme ruimte.

EERSTE HOOGTEPUNT
Het goede nieuws is dat de grootste kluif in de Studio gedaan is: het skelet van de kast van ca. 4 x 8m staat en is visueel en praktisch nu al een juweeltje. Details als scharnieren, deuren en grepen worden later afgewerkt als ook de kasten in de ruimte van V. gemaakt zijn, zodat alles in één keer gedaan kan worden.

VOORRAAD
Ja, een kast van 4 x 8m! Met zat ruimte voor instrumenten, muziekboeken, cd’s, vakliteratuur. Ruimte voor de dikke bio´s van Da Vinci, De Beauvoir, Glass bijvoorbeeld. Ruimte voor tekenspullen en lievelings mijmerboeken van o.a. Joke Hermsen, Guus Kuijer  en René ten Bos. Al mijn illustratie-verzamel-knipsels, de collectie essays van vooral Vlaamse mijmerschrijvers (want dat kunnen de Vlamingen veel beter dan wij nuchtere Hollanders- zichzelf verwoorden én de kunsten serieus nemen) en nog veel meer.

CONSEQUENTIE
Deze verzamelingen inspiratie hebben zeker gevolgen voor de bezoekers van Studio Hoor. Want het doorgeven van gedachtes, het opwerpen van vragen, het samen afgaan van denkpistes in de vorm van luisteruren en muzieklessen in Studio Hoor gaat  gebeuren. Later komen daar vast nog andere filosofie-eet-ontmoetingsprojecten bij..

GRATIS
Totdat de Studio opent, doe ik trouwens aan vrijwilligerswerk! Kans maken op een gratis muziekles of luisteruur en alvast ervaren hoe ik les geef? Lees hier verder. Foto’s van de bouw in Studio Hoor vind je op de facebook-pagina van de Studio. En als je daar toch bent: het delen en/of ‘leuk vinden’ daarvan kan andere muziekliefhebbers met trek in verdieping ook weer prikkelen. Zo help ook jij de wereld ’n beetje aan de muziek…

Meer over de achtergrond van de Studio lees je hier.

A suivre!

PSe Op openbare plekken waar bijvoorbeeld luistersessies klinken, kun je natuurlijk altijd terecht…