SILENCIO
Is de roep om rust van onze maatschappij hoorbaar in muziek? Welke muziek temt jou geest. Zijn er klanken die het lijf ont-stressen? En grijpt iedereen dan naar ‘ongeveer hetzelfde’? Het zal wel niet, iedereen zijn eigen klinkende Madeleine van Proust tenslotte. Alhoewel, soms lijken er wel grotere groepen mensen nood te hebben aan dezelfde klanken. Huh? Hoe dat zo? Ik grijp je zachtjes bij je oren. Jij hoort hoe de behoefte aan rust in onze maatschappij nu terug te horen is in muziek. Muziek o.a. Lijbaart, Beving en traditionals.

NOSTALGISCHE NOTEN
Muziek roept van alles op: de eerste kus, een vakantieherinnering, je 18e verjaardag, de geur van je moeder. Juist de muziek uit je jeugd heeft de kracht dat te doen. Daar gaat het over tijdens Nostalgische Noten voor de oudere jongere. Muziek o.a. Q65, Vivaldi & Wim Kan.

BUURTLUISTERSESSIE
Met muziek buurtbewoners samenbrengen. Ik neem muziek mee die als uitgangspunt dient voor het verloop van de rest van het uurtje samenzijn. Laagdrempelig, toegankelijk voor ie-der-een die met oren open binnenkomt. Buurtparticipatie & muziekeducatie ten top! Muziek is elke keer anders.

FRISSE OREN
Introductie op werkwijze van deze muziekverteller met aantal algemene noemers als Timing, Covers en Variatie. Past  prima aan het begin van het concertseizoen, zodat publiek met die Frisse Oren de concerten in gaat. Neem muziek mee waar jij graag naar luistert én vertel er over. Muziek- o.a. Corelli,  Winehouse,  Vloeimans. 

FURIOSO
Over pittige musiciennes, krachtige muziek  mét daarbij natuurlijk een mini-rondrit door (muziek)geschiedenis, persoonlijke mijmeringen en een paar ontrafelmomenten. Wat maakt muziek en deze musiciennes zo krachtig? Je hoort het in Furioso! Van welke muziek krijg jij kracht? Vertel er over en laat het horen! Muziek- o.a. Sinead O’Connor, Saskia Laroo, Hildegard von Bingen.

OH, OH, DEN HAAG
Barry Hay & Van Blankenburg, Michael Varekamp & Mozart, Wieteke van Dort & Unico Wilhelm Graaf van Wassenaer. Overeenkomst? Ze hebben allemaal iets met muziek en Den Haag. Hoe dat precies zit, maar vooral klinkt? Dát vertelt deze reisleidster in muziek. Natuurlijk kun je weer je eigen ‘Haagse’ muziekfragment meenemen!

ONBEPERKT HOUDBAAR
Met de vraag ‘ welke muziek brengt je terug naar je jeugd’ trek ik de wereld in. Mijn eigen muziekherinneringen vormen de rode draad van Onbeperkt Houdbaar. Daarnaast inspireren de vaak verrassende antwoorden van luisteraars me voor een (deel van) de verdere inhoud.  Muziek- o.a. Queen, Liszt, Daniel Lohues. Tijdig opgestuurde muziekherinneringen kunnen dienen als onderdeel van deze luisterlezing.

OPEN EARS
Luistersessie voor tieners met connectie naar pop-hedendaagse- muziekcultuur. Ik praat over de boost die beats kunnen geven, de gerecyclede hit die toch nóg anders kan klinken.  Vergelijk onder meer muziek van Ali B met Catalaanse Oude Muziek. Muziekmijmering van publiek: door welke muziek is jouw (examen)stress weg? We luisteren er samen naar.

BUITEN DE LIJNEN
Geboden zat in muziek, maar houdt iedere muzikant zich daaraan? De bak in om een deun? Muziek als politiek wapen. Kortom wat betekent vrijheid in muziek en hoe klinkt dat dan? De avond van 4 mei, om 20u, beleef je de Taptoe ineens heel anders. Luistersessie gemaakt voor de tijd rond 4 en 5 mei. Muziek- o.a. J.S. Bach, Miriam Makeba, Ramses Shaffy.

XPERIENCED IN SOUND
Luistersessie voor de oudere jongere over aanstekelijke drift, vitaliteit in muziek en de mix Oude rotten On stage.  Vaste prik is de muziekmijmering: welke muziek zweept het publiek op? Neem mee en laat horen!Muziek- o.a. Thielemans, Cohen, Beethoven.

KLANKSPOREN
Muziek van begin tot einde. Serie losse luistervoorstellingen. Hoe klinkt levenskracht? Muziek wordt als het leven doorgegeven onder de noemer Machtige Scheppers en het einde is, zo te horen, soms iets om naar uit te kijken. Muziek- o.a. Bach, Stevie Wonder, Theo Nijland. 3 x 2 uur incl pauze

ALGEMEEN
Lengte wordt in overleg afgesproken en aangepast aan je wensen.
Aantal luisteraars vanaf 8 personen.
Naar privélocaties van maximaal 75m2 neem ik mijn eigen audio-systeem mee.

REACTIES
Brechtje Roos de Muziekzendeling deed me een beetje denken aan Pierre Janssen, de ‘kunstverteller’. Ze geeft les in ‘luisteren’. En of dat werkt? Nou en of! Anja Meulenbelt- publicist, schrijfster . Lees haar reactie verder hier.