portfolio

SILENCIO
Is de roep om rust van onze maatschappij hoorbaar in muziek? Welke muziek temt jou geest. Zijn er klanken die het lijf ont-stressen? En grijpt iedereen dan naar ‘ongeveer hetzelfde’? Jij hoort hoe de behoefte aan rust in onze maatschappij nu terug te horen is in muziek. Muziek o.a. Lijbaart, Beving en traditionals.

NOSTALGISCHE NOTEN
Muziek roept van alles op: de eerste kus, een vakantieherinnering, je 18e verjaardag, de geur van je moeder. Juist de muziek uit je jeugd heeft de kracht dat te doen. Daar gaat het over tijdens Nostalgische Noten voor de oudere jongere. Muziek o.a. Q65, Vivaldi & Wim Kan.

BUURTLUISTERSESSIE
Met muziek buurtbewoners samenbrengen. Ik neem muziek mee die als uitgangspunt dient voor het verloop van de rest van het uurtje samenzijn. Laagdrempelig, toegankelijk voor ie-der-een die met oren open binnenkomt. Buurtparticipatie & muziekeducatie ten top! Muziek is elke keer anders.

FRISSE OREN
Introductie op werkwijze van deze muziekverteller met aantal algemene noemers als Timing, Covers en Variatie. Past  prima aan het begin van het concertseizoen, zodat publiek met die Frisse Oren de concerten in gaat.

FURIOSO
Over pittige musiciennes, krachtige muziek  mét daarbij natuurlijk een mini-rondrit door (muziek)geschiedenis, persoonlijke mijmeringen en een paar ontrafelmomenten. Wat maakt muziek en deze musiciennes zo krachtig? Je hoort het in Furioso! Van welke muziek krijg jij kracht? Vertel er over en laat het horen! Muziek- o.a. Sinead O’Connor, Saskia Laroo, Hildegard von Bingen.

OH, OH, DEN HAAG
Barry Hay & Van Blankenburg, Michael Varekamp & Mozart, Wieteke van Dort & Unico Wilhelm Graaf van Wassenaer. Overeenkomst? Ze hebben allemaal iets met muziek en Den Haag. Hoe dat precies zit, maar vooral klinkt? Dát vertelt deze reisleidster in muziek. Natuurlijk kun je weer je eigen ‘Haagse’ muziekfragment meenemen!

ONBEPERKT HOUDBAAR
Met de vraag ‘ welke muziek brengt je terug naar je jeugd’ trek ik de wereld in. Mijn eigen muziekherinneringen vormen de rode draad van Onbeperkt Houdbaar. Daarnaast inspireren de vaak verrassende antwoorden van luisteraars me voor een (deel van) de verdere inhoud.  Muziek- o.a. Queen, Liszt, Daniel Lohues. Tijdig opgestuurde muziekherinneringen kunnen dienen als onderdeel van deze luisterlezing.

XPERIENCED IN SOUND
Luistersessie voor de oudere jongere over aanstekelijke drift, vitaliteit in muziek en de mix Oude rotten On stage.  Vaste prik is de muziekmijmering: welke muziek zweept het publiek op? Neem mee en laat horen!Muziek- o.a. Thielemans, Cohen, Beethoven.

ALGEMEEN
Lengte wordt in overleg afgesproken en aangepast aan je wensen.
Aantal luisteraars vanaf 8 personen.
Naar privélocaties van maximaal 75m2 neem ik mijn eigen audio-systeem mee.

REACTIES
Brechtje Roos de Muziekzendeling deed me een beetje denken aan Pierre Janssen, de ‘kunstverteller’. Ze geeft les in ‘luisteren’. En of dat werkt? Nou en of! Anja Meulenbelt- publicist, schrijfster . Lees haar reactie verder hier.