Over Einstein, passie en de luisterproeflessen- nieuwsbrief winter ’20

Wenste ik in het vorige decennium nog meer grijstinten, dit jaar hoop ik dat je in alle gezondheid en met een dot geluk lekker veel moge rondreizen. Duurzamer dan ooit: via muziek;).

Want ‘logica brengt je van A naar B, maar fantasie brengt je overal’ aldus Albert Einstein. Woorden die ik alleen maar als ‘heel waar’ kan betitelen en iets wat ik nog meer hoop aan te jagen met muziek bij jou als luisteraar. Ook in 2020!

NIEUWE KIJK OP MUZIEK + PROEFLES
Mensen in Arnhem, Den Haag en Delft kunnen vanaf 20 januari weer op reis met deze muziekgids. Luistercursus Nieuwe kijk op Muziek start met de winter-editie. Elke editie is anders dan de vorige dus geschikt voor nieuwelingen en oudgedienden! Geef je op bij de locatie van je keuze of geef de cursus cadeau. Woon je elders? Vraag bij je theater om mijn cursus of nodig me uit in je huiskamer voor een eenmalige luistersessie.


Artikel LIVE magazine- foto Wouter Vellekoop

PROEFLESSEN
Bij De VAK in Delft staan gratis mini-luisterproeflessen gepland op 15 januari vanaf 10.30u. Opgeven kan via info@vak-delft.nl.

PASSIE
Kun jij goed vooruit kijken? Ik moet wel, want vlak na de laatste luisterles sta ik met een anders-dan-anders intro LISTEN in het Zuiderstrandtheater. Vanaf nu duik ik ook in -dat wat gezien wordt als eerste opera in Europa- Orfeo van Claudio Monteverdi. Op 22 februari hoor je mijn prikkelende woorden dan. Kom je?


Maria La Serrana- foto Javier Saro

Met hetzelfde doel (onderzoek voor een LISTEN die in april gaat klinken) sprak ik eind december nog een soortgenoot: de gedreven, hardwerkende, op topniveau dansende flamencodanseres slash organisatorisch en creatief brein van Compañía Maria la Serrana: Maria slash Manon. Hoe dat precies zit kun je mijn nieuwste blog lezen. De link vind je onderaan deze nieuwsbrief.

VOOR DE DONATEURS*
In principe zijn de opgefriste websites bijna klaar, maar de puntjes op de ‘i’ kosten nog wat tijd. Bovendien zijn de voorbereidingen (PR, interviews en werken aan cursusinhoud) voor de luistercursus ook gestart. Toch hoop ik een ‘OuiJaYes de sites staan online’ te kunnen mailen over een klein maandje. Duim je mee?

MUZIEKTIP
Als je trek hebt in een eigenzinnige, hardwerkende bende musici- een ‘troupe’ die je wellicht kent van Borgen door het Noord Nederlands Toneel- check dan de agenda van deze groep die ik heel hoog heb zitten en al jaren volg. Musici die zich begeven in de gebieden waar muziek en theater elkaar raken. Films zonder beeld, muziek met een hoog fantasie-aanjaag-gehalte. Ga naar de Eef van Breen Group (en doe ze de groeten!).

Reis-ze de komende tijd en tot ziens of hoors!
Brechtje

* voor de grote groep nieuwelingen: leuk dat je nieuwsgierig bent naar meer en als je denkt ‘huh, donateurs?’ Lees dan hier verder.

LINKS
Blog over Maria la Serrana
Artikel over Eef van Breen Group

Agenda Eef van Breen Group