Mare winter XVI

2016: het jaar van de peulvrucht, het jaar van de aap, het jaar van de muziek én het jaar van de liefde.

Het eerste (de boon, hmmm zegt deze flexitariër) is verzonnen door de VN, de aap komt bij de Chinese astrologie vandaan, de muziek is evident en de liefde…zuchtzwijmel…deze Muziekzendeling gaat voor de tweede keer in haar leven samenwonen: vive l’Amour (en la Musica natuurlijk!). Enne….dat ook jouw jaar fijn moge zijn, maar dat had ik je al eerder laten weten.

hartjes
EEN NIEUW JAAR

om muziek mét daarbij verhalen (de jouwe & de mijne), mijmeringen en dromen te horen bijvoorbeeld. Dat kan deze maand al een aantal keren op verschillende plekken in Nederland:
Den Haag – extra feestelijk nieuwjaarsconcert Laaktheater ism Residentie Orkest dat ik presenteer.
Leiden en Venlo – beide ihkv Nationale Theaterweekend.
Almere – dag rondom de dood met als afsluiter luistersessie Schallend Soelaas. Check de agenda voor details.

NIEUWE KANSEN
om ook allerlei ander cultureels te gaan doen dit jaar. De expo over Bowie in Groningen ervaren bijvoorbeeld. In februari ga ik er heen met bondgenoot cq geluidstechnicus Reinder. Daar komt dan ook (als mijn planning loopt zoals..ehh…gepland) een animatiecolumn bij. Die waarschijnlijk dan als eerste te zien is bij de enige club waar ik lid van ben: Cultuurpers (wordtlidwordtlidwordtlid).

De kans in 2016 om (tegen een laag prijsje) als ´vriend van´ HOOR te ervaren: Volgens planning komt er een heuse luisterstudio aan huis waar die reeks van 4 luisterworkshops gaat plaatsvinden. Mocht er een feestelijke opening plaatsvinden, dan hoort u zeker van mij! In de toekomst gaat HOOR wat mij betreft ook andere steden aandoen.

vrienden
Nieuwsgierig zie ik uit naar nieuwe ontmoetingen, nieuwe muziek, nieuwe locaties. Zijn er dit nieuwe jaar weer mecenassen zijn die zich spontaan aanmelden? Organisaties die met leuke opdrachten langskomen? We gaan het zien!

Maar vooral hoop ik jou (weer) eens tegen te komen in huiskamer, bieb, theater, werkcafé of elders. Mét daarbij natuurlijke weer lekker veel nieuw luisterplezier.

Tot dan…a suivre!

Brechtje

PS deze Mare maakte ik op 8 januari 2016. Bowie’s verjaardag.  Net, 11/1,  kwam mij net ter ore dat Bowie gister overleden is. Mijn animatiecolumn komt er natuurlijk gewoon. Over de tijd dat let’s dance overal klonk (waar ik geen zak aan vond) en ik, als tiener, dus juist dook in de tijd daarvoor. Zal straks iets van LP Hunky Dory, Ziggy Stardust of The man who sold the world opzetten en kijken of mn jas met bowie-embleem nog op een gescande dia van mn vadertje  voorbij komt. Inmiddels staat mijn eerste muziekmijmering online bij de Cultuurpers: Billy & Bowie. R.I.P Bowie!