mare winter XIX: BENG!*.

Er staan wel hele mooie, nieuwe muziekprojecten en cadeautjes op jou (en mij) te wachten dit jaar..

BENG!
De allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar: dat het goed, krachtig, gezond, sociaal moge worden. Met natuurlijk lekker veel muziek, moois en meer… Hoe kan ik, begin januari, een nieuwsbrief anders beginnen dan zo! Snel verder met de rest.

LUISTERCURSUS
Natuurlijk is dit dan dé alinea om je te laten weten dat luistercursus Nieuwe Kijk op Muziek start: op 12 en 13 februari kun je in het Koorenhuis Den Haag en De VAK Delft terecht voor 5 luisterlessen. Schrijf je nu in (met korting in Den Haag) als je wel trek hebt in frisse oren. ‘Wat fijn, je brede en verdiepende kijk op muziek, die je zo losjes overbrengt’, aldus een ervaringsdeskundige.

VACATURE: NIEUWE PHILIP GEZOCHT
Per direct zoek ik een ‘nieuwe Philip m/v’ (= websitebeheerder). De ‘oude’ was 5 jaar mijn standby, rots in de online-branding. Zet jij graag je expertise in voor deze creatieveling. Lees dan hier verder. Het gaat om een vrijwillige functie!

NEDERLANDS BLAZERS ENSEMBLE
Vanaf eind januari staat er een fantastische samenwerking gepland: ondergetekende mag een prikkelend intro ontwikkelen voor programma Fearful Symmetries van het Nederlands Blazers Ensemble. ‘We willen jou, omdat we niet precies weten wat we kunnen verwachten’. That’s the spirit! Fijn, dat vertrouwen. Vanaf nu word ik wakker, eet, denk, lees, luister, leef ik met de muziek van John Adams.

CONCERTZENDER
Vanaf januari of februari kun je columns horen. Van mijn hand. Bij de Concertzender. Daarnaast krijg ik daar de ruimte om te experimenteren met nieuwe vormen. A suivre dus…

WE ARE PUBLIC
Eind november werd ik gepolst door We Are Public. Of ik zin had muziekredacteur te worden. Ja dus. Hou mijn muziektips voor Den Haag  bij hen in de gaten vanaf nu.

   
CADEAU VOOR JOU

Vanaf februari ’19 maakt- naast Zuiderstrandtheater en Nieuwe Kerk De Haag- ook Theater de Veste Delft een mooie geste naar mijn leerlingen, cursisten en medewerkers. Concerten die ik via mijn blogs tip, kunnen met reductie bezocht worden.

Tot zover voor nu. Weet me ook dit jaar te vinden voor inspirerende projecten, lessen, tips, huiskamerprojecten en meedenken.
Tot ziens en tot hoors!

Brechtje

* Af en toe valt het leven van een pionierend ZZP-er niet mee! Dan word ik moedeloos van moeizame gesprekken met organisaties die veel willen krijgen, maar niet willen geven. Dat ventileer ik soms op Facebook. Waarna ik er dankzij ‘duimen, tips, meeleven en meer’ van soortgenoten weer tegenaan kan. En natuurlijk dankzij de BENG!* van Eef. BENG!Kennen jullie Eef? Eef van Breen. BENG! Zeker eens gaan beluisteren. ook hij is zo iemand die me dan even opfrist. BENG! ‘Laat het achter je. BENG! Gogogo Brechtje, BENG!’. Heerlijk gevoel. Bovendien inspirerende maker. Dubbel heerlijk gevoel dus. En zodra ook Mr Kosmos mij dan weer beloont met fijne vooruitzichten ( al weet ik heus dat het zeker ook komt door mijn harde werk), heb ik weer energie zat voor een heel nieuw jaar! BENG!BENG!BENG!