Mare lente XVII

Heerlijk he, die paar eerste zonnestralen laatst!

En ja hoor, gelukkig doe ik de laatste tijd mijn naam weer eer aan en loop ik ook regelmatig voorzichtig te stralen.

NOUVEAU
Want zeg nu zelf, gevraagd worden voor iets waar je zelf nog niet aan gedacht hebt is ontzettend leuk! Een paar weken geleden liep uw muziekzendeling dus behoorlijk glimmend rond met een opnameapparaat, opschrijfboek onder de arm en een scherp geslepen potloodje in de aanslag om de beste antwoorden direct neer te kunnen pennen. Zangeres Klaartje van Veldhoven was namelijk op het idee gekomen (door een artikel over ‘muziekontzuiling’ op LinkedIn) mij te vragen de tekst te maken voor haar nieuwste cd. Het was vrij makkelijk (en tof) om haar aan de praat te krijgen over haar nieuwe cd. Logisch, want wat is er leuker om als maker te kunnen praten over je allernieuwste project: Normal gets you Nowhere (vanaf  eind maart te koop).

GROEI
En zo is er weer een nieuwe tak aan de muziekzendelingboom ontsproten. Want zo gaat dat dus soms. Zo vroeg de NTR me ooit voor mijn eerste column, Projazz voor mijn eerste festivalpresentatie en wie weet wat er nog meer op mijn pad komt. Hardstikke inspirerend en motiverend! Merci dus Klaartje (en succes met je cd).

OF ZO
Het kan ook heel anders gaan. Zo las ik een aanmeldingsoproep voor de opleiding voor radio-presentatoren van de NPO. Naar aanleiding van mijn opgestuurde demo-materiaal mocht ik langskomen. Ondanks de geweldige feedback die ik ter plekke kreeg (goeie stem, nieuwsgierigmakend, je druipt van het muziekenthousiasme, je hebt humor en autoriteit én je kunt improviseren) kon/mocht/durfden ze toch niet verder met mij….? Naar de echte reden blijf ik nog steeds gissen. Uitblinken in correcte communicatie doet deze afdeling van de NPO overduidelijk…ahum… niet.

DOORGAAN
Hoe dan ook. Mijn radiodrang was aangewakkerd, ik ondernam actie wat uiteindelijk leidde tot de uitnodiging een proefpilot te maken voor Vrije Geluiden/VPRO. Daar wordt nu hard aan gewerkt. Dus of dat een (openbaar) vervolg krijgt? Mr Kosmos only knows… duimen jullie?

STUDIO HOOR
De verbouw van Studio Hoor gaat gestaag verder. Het grove werk is gedaan (isolatie, dakramen, stucwerk, electra en cv). Het fijnere houtwerk (o.a. een op maat gemaakte kast van 4 x 9 m) wordt gemaakt door mijn partner…tussen zijn klussen door. Daarom hoop ik de Studio Hoor te openen in het najaar. Dán kun je terecht voor les, luisteren en ..ehhh….lullen.

KORTING
Tot 22 (!) maart kun je trouwens met korting kaarten kopen voor de Nacht van de Filosofie in Den Haag. Drie keer raden wie daar de afsluiter doet in Zaal 3. Juist ja! Ik mijmer relaxed over muziek en het thema Rust. Zie ik je daar dan bij Silencio om 23u?

Mocht jij ondertussen nog een jarige jubilaris hebben die alles al heeft? Geef een verjaarssessie kado ofzo…

Een fijne lente en blijf heerlijk luisteren ondertussen naar al het moois wat er gemaakt wordt.

A suivre!

PS binnenkort in een blog of op LinkedIn een ‘recensie’ van Eef over mijn recensie van Eef…oh nee… Chapman for President.