Mare Hersft XVI

Een lange, hete zomer niks gedaan dús een heuse herfstmare dit keer:

HOOR
De (luister)studio Hoor is reeds aangekondigd, maar bestaat op dit moment alleen in my dreams. Deze inspirerende, intieme ruimte is naar verwachting in het voorjaar 2017 écht in gebruik voor allerlei soorten muzieklessen. De studio (en de rest daaromheen) is inmiddels aangekocht en dát officiële geregel heeft wat tijd gekost. Ben dus nu wel mooi (mede)eigenaar geworden.

studio-hoor

MUSICA MIXTA
Het seizoen voor de zomer sloot ik af met een leuke opdracht van het Laaktheater: verzin een mooie afsluiter. Fijne muzikanten kwamen spelen in Musica Mixta, dat ik presenteerde. In eerste instantie zou dit project als pilot voor het nieuwe seizoen gelden, maar helaas loopt het anders: Laaktheater is een buurttheater voor buurtbewoners. Aangezien Musica Mixta vooral niet-Laakbewoners aantrok, is het subsidie- en visie-gewijs een mislukt project, waar geen geld voor (over) is. Zo werkt de wereld. Op naar nieuwe locaties voor Musica Mixta dus.

Aan de inzet van muzikanten en de opkomst en reacties van het publiek heeft het niet gelegen. Het eerste geluidsfragment staat inmiddels online. Beluister het en ben er alsnog even bij.

MONNIE
Bovenstaand verhaal is helaas geen uitzondering. Geld mag stromen, maar alleen in de van tevoren uitgestippelde rivieren, liefst met resultaat dat ook van te voren bedacht is. Lees mijn Cultuurpers-verhaal om te weten hoe ik daarover denk. Toch blijf ik positief. Zeker na zulke enerverende projecten als Musica Mixta die gelukkig wel veel andere energie opleveren.
legrand
LEUK
Sommigen van jullie weten ongetwijfeld dat ik ook illustreer. Dát deed ik dit jaar voor een aantal externe opdrachtgevers: logo en beeldmateriaal voor websites leverde ik voor LeGrand Advies Delft, Burootje Gezond Zwolle en vanvincent (die trouwens exclusief foto’s te koop heeft, voor de verzamelaars van zijn werk- drie keer raden wie de animatie-illustratie maakte).

SUPPORT
Een aantal mensen geven aan me te willen ondersteunen, maar weten niet zo goed hoe. Financiële steun is altijd welkom (word mecenas ofzo), maar het kan daarnaast ook anders:
Nodig je netwerk uit als ik bij jou in de buurt op een podium sta.
Stel je huiskamer open.
Geef een luistersessie kado met de familie (vooral 70 jarige verjaarders mocht ik opvallend vaak komen feliciteren).
Deel mijn sociale media berichten en vergroot zo de muziekminnaarskring.
Leg je illustreer- cq ontwerpopdracht bij mij neer.
Boek me voor je jaarlijkse (tennis-bedrijfs-neven & nichten)dag en laat mij die dag (klank)kleuren met een luistersessie of column.
Kom langs voor een instrumentale muziekles.
Luister je suf met vrienden tijdens een thematisch luisteruur.
Verzin iets anders en bekijk ter inspiratie het volledige aanbod op mijn net aangevulde website.

FUTURE
De komende tijd staat in het teken van verbouwen en muzieklesmarketing zodat er in het voorjaar vooral muziek gaat klinken in de studio. Daarnaast hoop ik meer te gaan presenteren. Gelukkig ben ik inmiddels weer helemaal  op energieniveau, dus met fijne kracht vooruit.

CONCERT
Mijn zelfverkozen radiostilte als uitvoerend muzikant wordt onderbroken: op 19 november vindt er een jubileumconcert plaats in Amsterdam van duo Amuse Oreille. Als gastmuzikant ben ik even te horen tijdens dat concert. Gedrieën vormden wij tussen 2004-2010 Zimbello. Details over dit speciale concert en voor het reserveren van kaarten klik je hier.

Tot zover, ik wens jullie een fantastisch (klank)kleurrijke herfst.
A suivre!

Brechtje

10 oktober 2016