Mare herfst XVIII

Gaatje over in je ongetwijfeld drukke agenda? Dan zie ik je graag bij één van mijn muziekprojecten;)

JETZT
Na een zomer die voorbij gevlogen is, zit uw muziekverteller tot over haar oren in allerlei muziekprojecten, lessen en clubs. Komende week vindt de vijfde en laatste luisterles plaats In het Koorenhuis Den Haag en bij de Vak Delft. Maar liefst 27 cursisten deden er dit keer mee.

Heel inspirerend. Voor beide kanten. Één klacht kreeg ik vorige week wel:’waarom er maar 5 lessen waren’, want de cursist ‘wilde er nog wel 20’. Daar wordt voor gezorgd: in februari 2019 vindt er weer een Nieuwe Kijk op Muziek plaats. Natuurlijk in een splinternieuwe editie! Tussendoor hoop ik nog een paar muzieklezingen te geven.

LEUHEUK
Voor hen (en andere muzieklesleerlingen van Studio Hoor en mijn medewerkers achter de schermen) regelde ik trouwens ook nog iets extra’s: voor elk concert dat ik tipte tijdens een luisterles, bood het Zuiderstrandtheater en Nieuwe Kerk Den Haag iedereen een korting aan. Zo zat ik een paar weken gelee, in gezelschap van cursisten, enorm te genieten van muziektheatervoorstelling De Grens van Ekaterina Levental (hou haar in de gaten!!). En ik ben benieuwd wie ik allemaal tegenkom op 6/10 bij Desert Blues. Een programma van het Nederlands Blazers Ensemble.

MUZIEKFILOSOFISCHE BOCHTEN
Een paar dagen gelee had ik ca. 100 man tegenover me in het Muziekgebouw A’dam tijdens de intro op Again and again, een wonderschoon programma van Cappella Amsterdam. Het woord ‘tijd’ speelde een belangrijke rol tijdens deze introductie. ‘Poëtisch, to the point, actueel en handig als opstapje voor het concert’, kreeg ik na afloop te horen.

LUISTERCLINICS ism MODELO62
Ook dit seizoen kunnen nieuwsgierige muziekminnaars- voor wie hedendaagse muziek geen gesneden koek is- komen naar een Luisterclinic. Wegens het succes van vorig jaar is er zelfs een locatie bijgekomen: we doen in oktober Den Haag, Rotterdam, Utrecht en A’dam aan.

CLUBGANGER
Voor clubgangers heb ik een nieuw project opgezet: de Consort Club. Voor blokfluitisten met trek in samenspel. Zie de site van Studio Hoor Muziekeducatie, linkje vind je onderaan deze mare.

STTTT
Eind oktober vindt er dan een bijzonder project plaats in Tilburg: Concert van de Stilte. Ik mag het presenteren én geef natuurlijk extra info over muziek, muzikanten en de onderwerpen die me al jaren boeien: stilte, tijd, rust en ruimte. Iets waar steeds meer mensen van onze maatschappij naar snakken…

CONCERT
Alhoewel ik nauwelijks concerteer du moment,en meestal ‘nee’ verkoop aan aanvragers, heb ik toch een concert staan. Tegen Nelleke ter Berg kan ik alleen maar JA zeggen. We hebben samen jarenlang heerlijk gespeeld in ensemble Zimbello. Dit keer speel ik tijdens een concert van haar koor, want ze is zowel gitariste, theorbe-speelster en dirigente. Yep, ik speel zelfs een of twee solo-stukken;). Ik verheug me er op.

Ik zie je graag bij één van de projecten en hoop dat je ondertussen lekker blijft genieten van al die muziek,

A suivre!

PS Check mijn agenda voor alle details over genoemde projecten. Voor muzieklessen en de cursus moet je zijn bij Studio Hoor.