Dag en tijd in overleg | Den Haag/ A'dam (onder voorwaarden)

Barok in Praktijk, on & offline

Privéles voor spelers die graag Bach en tijdgenoten spelen én van losse noten muziek willen maken!
Barok in Praktijk, on & offline

Tijd en locatie

Dag en tijd in overleg
Den Haag/ A'dam (onder voorwaarden), De Genestetlaan 172, Den Haag

Over het evenement

FOCUS

Ben jij een enthousiaste violist, (blok)fluitist, klarinettist, cellist of hoboïst die dolgraag meer leert over de muziek van Bach, Telemann, Loeillet, Vivaldi of één van die andere componisten uit de barok? Versieringen uit je mouw schudden en (beter) willen leren fraseren? Maak een afspraak, neem je barokmuziek mee en je leert er meer over in deze lessen! Proefles (kan online) is tot en met 15 februari gratis als je daarna leerling wordt.

'In de wens om losse nootjes tot muziek te maken helpt Brechtje. Ja:  ze wéét veel over muziek en is een bruisende bron, wat heel verrijkend  is. Daar bovenop doet ze iets essentieels. Ze haalt de muziek uit  jezelf. Uit mijzelf. Door me te laten voelen waar het om gaat in de  stukken. Uit je hoofd komen en de muziek induiken.' Geeske- dwarsfluit

WAAROM

Op een conservatorium krijg je les van diverse docenten. Van een violist leer je weer andere zaken over Händel of Purcell dan van een zangeres of blokfluitist. Ik heb dit zelf altijd als zeer verrijkend en leerzaam ervaren. Grappig genoeg zie je dat in het muziekonderwijs voor amateurs nauwelijks regelmatig gebeuren. Terwijl vakdocenten natuurlijk hun eigen expertise én interpretatie hebben van dezelfde stukken. En door al die aangereikte informatie, kom je als speler tot nieuwe en eigen ideeën. Zodat noten nog meer gaan leven. Bij spelers van welk niveau dan ook.

GASTDOCENT

Dus: heb je een fijne muziekdocent waar je heel tevreden over bent, dan is dat geen enkel probleem! Beschouw mij als een gastdocent die jouw gekozen thema’s net even anders benadert. Daarbij ben ik specialist op het gebied van Barokmuziek. Verandering van spijs doet eten. Ook in muziek.

Als je circa twee jaar een ander melodie-instrument bespeelt dan één van de blokfluiten kun je bij mij terecht voor een les die gaat over de muzikale aspecten van muziek als frasering, samenspel, versieren en articulaties. Mijn jarenlange ervaring als musicus, muziekverteller en muziekpedagoog zorgt ervoor dat muziek (en alles wat daar bij komt  kijken) in mijn bloed zit. En dát geef ik door aan jou. 

OPZET

Na een intakegesprek waarin je je muziekwensen kenbaar kunt maken, krijg je de coaching die je nodig hebt. Dat kan voor specifiek één werk zijn waar je vragen over hebt. Meer voelsprieten krijgen voor de baroktaal kan ook een insteek zijn. We komen samen tot een richting en plannetje.

'Dankzij je lesaanpak met aandacht voor bijvoorbeeld frasering, vorm en articulatie snap ik beter waar het in het stuk overgaat en ontstaat er verbinding en verhaal in mijn muziekspel. Hartstikke leuk om dat te ontdekken!'.  Bob- blokfluit

VOOR WIE

  • Spelers die leergierig zijn en nog meer speelplezier willen in barokmuziek.
  • Spelers die bij willen leren over barokmuziek.
  • Beginners & gevorderden.

NB minimale leeftijd 18 jaar

AANMELDEN

Meld je aan via de button en je hoort van me.

KOSTEN

Privéles vanaf €55. 

Proefles is gratis als je daarna leerling wordt.

Informeer naar meer mogelijkheden en zie verder Prijzen.

LOCATIES

In Den Haag wordt er gewerkt in de studio van Brechtje. Coronaveilig met ruime speelafstand van elkaar, veel instrumenten, muziekstandaard bij  de hand. Net als muziek van blad en op CD. Daarnaast hangt er kunst aan  de muur  en staat er groen in de ruimte. Een inspirerende omgeving.

In Amsterdam zijn wisselende locaties.

ONLINE

De onlineles gaat via skype waarvoor jij niks anders hoeft te doen dan te klikken op de link die je van mij  krijgt. 

Deel dit evenement