Dag en tijd in overleg

|

Lombok Utrecht

Barok in Praktijk, on & offline

Privéles voor spelers die graag Bach en tijdgenoten spelen én van losse noten muziek willen maken!

Barok in Praktijk, on & offline

Tijd en locatie

Dag en tijd in overleg

Lombok Utrecht

Over het evenement

FOCUS

Ben jij een enthousiaste violist, (blok)fluitist, klarinettist, cellist of hoboïst die dolgraag meer leert over de muziek van Bach, Telemann, Loeillet, Vivaldi of één van die andere componisten uit de barok? Versieringen uit je mouw schudden en (beter) willen leren fraseren? Maak een afspraak, neem je barokmuziek mee en je leert er meer over in deze lessen! Proefles (kan online) is tot en met 15 februari gratis als je daarna leerling wordt.

'In de wens om losse nootjes tot muziek te maken helpt Brechtje. Ja:  ze wéét veel over muziek en is een bruisende bron, wat heel verrijkend  is. Daar bovenop doet ze iets essentieels. Ze haalt de muziek uit  jezelf. Uit mijzelf. Door me te laten voelen waar het om gaat in de  stukken. Uit je hoofd komen en de muziek induiken.' Geeske- dwarsfluit

WAAROM

Op een conservatorium krijg je les van diverse docenten. Van een violist leer je weer andere zaken over Händel of Purcell dan van een zangeres of blokfluitist. Ik heb dit zelf altijd als zeer verrijkend en leerzaam ervaren. Grappig genoeg zie je dat in het muziekonderwijs voor amateurs nauwelijks regelmatig gebeuren. Terwijl vakdocenten natuurlijk hun eigen expertise én interpretatie hebben van dezelfde stukken. En door al die aangereikte informatie, kom je als speler tot nieuwe en eigen ideeën. Zodat noten nog meer gaan leven. Bij spelers van welk niveau dan ook.

GASTDOCENT

Dus: heb je een fijne muziekdocent waar je heel tevreden over bent, dan is dat geen enkel probleem! Beschouw mij als een gastdocent die jouw gekozen thema’s net even anders benadert. Daarbij ben ik specialist op het gebied van Barokmuziek. Verandering van spijs doet eten. Ook in muziek.

Als je circa twee jaar een ander melodie-instrument bespeelt dan één van de blokfluiten kun je bij mij terecht voor een les die gaat over