enorme mazzelkont ben ik toch!

In het kader van ‘geluid van binnenuit’ weer eens wat leuk nieuws in deze  donkere dagen. Maar eerst…

MWAH
Af en toe laat ik doorsijpelen dat het leven van een zzp-er in muziek niet meevalt. (Iets met linkse hobby’s, gemiddelde jaarinkomens van €17000 -en daar zitten de Borsato’s en Anouks dan bij- en die roep van de huidige neo-liberale wereld om de eeuwige bewijsdrang  van nut ook als het over de niet-tastbare en onmeetbare zaken als kippenvel, jezelf overstijgen en verdieping gaat). Dit geeft- onnodige- stress en kost energie die ik veel liever anders wil inzetten!

*PING*
Dan lees ik het essay Melancholie van de Onrust van Joke Hermsen* gewoon om te ontdekken dat er hele creatieve, belezen en bezielde denkers zijn die mij woorden en ideeën geven waar ik dan weer verder mee kan. Merci Joke Hermsen!

*PING*
Of dan krijg ik, naar aanleiding van mijn liefdesverklaring aan Theo N*. (ja, mijn lief weet er van), een uitnodiging mee te gaan naar een inspiretend goed concert van Nijland door een enthousiaste luisteraar die mij sinds de Zimbello-tijd volgt. Bovendien hebben we nu beloofd elkaar iets vaker te treffen dan 1x per 10 jaar. Bedankt Ellen S.!

*PING*
Of ik ontvang een boek over het opbouwen van je zzp-creatieve bedrijf met daarin de fijnste tips en handige overzichten voor als je het zelf even niet meer weet (of voor als je aan het begin van je zzp-carrière staat). Vooral voor die laatste groep zeer aan te bevelen met herkenbare verhalen van andere creatieven: Tussen kunst & cash. Bedankt Maaike van Steenis*!

*PING*PING*PING*
Het fijnste positivonieuws komt dan nu: Vanaf heden heb ik namelijk een bondgenoot gevonden in Marion. Via haar aanmelding op mijn nieuwsbrief ontstond een mailwisseling, kennismaking én samenwerking! Marion geeft vrijwillig haar kennis en flinke communicatiebagage (zij werkte bij o.a. NRC , Tromp Muziekconcours en Gemeentemuseum Den Haag) aan de projecten van deze Muziekverteller. Kortom, Marion kent (een deel van) mijn wereld vanuit de andere kant: organisatie en communicatie gericht op publieksactiviteiten.

Haar bagage voor dit soort (erg belangrijke) zaken in combinatie met mijn nimmer aflatende fanatieke muziekvertel-drang zorgen hopelijk voor meer zichtbaarheid in en geloofwaardigheid van mijn boodschap. En, belangrijker nog, voor meer nieuwe muziekliefhebbers die frisse oren krijgen. Bedankt alvast Marion!

NOG MEER
Zeer binnenkort hier een bijpraatje over Studio Hoor. Maar nu even niet, want dan wordt dit bericht te lang!  U hoort nog van mij!

A suivre!

* Genoeg cadeau-inspiratie voor deze tijd lijkt me:  Joke Hermsen, Theo Nijland, Maaike van Steenis.