bio

´Ik ben thuis in muziek. Van origine musicus.  Tegenwoordig kietel ik de oren van luisterend publiek  met muziek in allerlei smaken vooral als muziekverteller, spreker, pedagoog, columnist en presentator.´

PROF
Van huis uit ben ik musicus. Studeerde blokfluit aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht. Specialisatie: Oude Muziek en Kamermuziek. Organiseerde en initieerde concerten met musea, concertseries, educatieve instellingen en wijkorganisaties. Op andere artistieke vlakken verdiepte ik me bij onder andere de Rietveld Academie Amsterdam, KABK Den Haag en locatietheatergroep De PeerGrouP Drenthe.

MEER
Voorjaar 2015- heden ‘schrijvend lid’ van de Cultuurpers.
Najaar 2011- heden Muziekverteller.
In 2010 zette ik een komma achter mijn uitvoerend muzikantschap.
2000-2010 speelde ik overal en nergens met ensembles Pétillant, Zimbello en Blaes-tuigh. Opnames van Zimbello zijn te vinden bij de Concertzender.
Van 2008-2013 was ik lid Raad van Advies HKU- conservatorium Utrecht.
Lesgeven doe ik sinds mijn studie. Vanaf 2018 vallen alle muziekeducatielessen voor particulieren onder de vlag van Studio Hoor.   Met graagte geef ik les aan (jong) volwassenen tm 110jr.

REACTIE
Brechtje is een warme, inspirerende Muziekzendeling. Zeker de moeite waard om te volgen. Veel meer in haar mars dan de luistersessies, waar overigens niets aan af te dingen valt. Steun haar! Stijntje Hallink- bezoeker luistersessie.