Artikel in magazine LIVE

altijd leuk…aandacht voor je werk!

LIVE
Op 1 december viel er bij ruim 6000 muziekliefhebbers magazine LIVE op de mat. Van alles over muziek, muzikanten, concerten én deze Muziekverteller is er te lezen. Thema ‘licht’ als rode draad is aangegrepen door de makers: Zuiderstrandtheater en Residentie Orkest. Licht zou zomaar een thema kunnen zijn van een luistersessie, lezing of cursusles. Sterker nog, op 1 december wás licht het onderwerp tijdens luisterlezing Dark December.

LICHT
Dat is wat op meerdere plekken in de wereld in deze decemberperiode gevierd wordt. Al eeuwenlang. Van hardcore christen (zeg.. 100 jaar na Chr) en hindoestaan (zeg…sinds 1985) tot Noren (ver voor onze jaartelling) en Twentenaren (anno 2019): het af- en toenemen van het licht wordt gevierd. En daar hoort muziek bij. Daar gaat Dark December onder andere over.

CREATIEF
Want als altijd vlieg ik het thema breed aan en associeer ik- al of niet samen met luisteraars- alle kanten op waardoor Jeff Healeys ‘See the light’ natuurlijk ook op die luisterlijst past! Hoe dat precies zit, hoor je ter plekke natuurlijk!

FOTO
Nog even terugkomend op de foto (merci Wouter Vellekoop): in ca. 15 minuten probeerde ik eind oktober festivalgangers van Wanderlust in het Zuiderstrandtheater in de goede bui te krijgen. Volgens mij is het gelukt gezien de leuke reacties na afloop. Variërend van ‘jij hebt echt iets te vertellen in zo’n intro’ (zei een dienstdoende fotograaf) tot ‘leuke presentatie'(zei een 12-jarige luisteraar).

Ik geloof dat het artikel z’n werk doet gezien het aantal aanmeldingen inmiddels voor luistercursus Nieuwe Kijk op Muziek.

A suivre!

PS
LIVE ligt sowieso voor het grijpen bij het buro van het Zuiderstrandtheater in de centrale bieb Den Haag.