Reacties PROFS over PROJECTEN

* Brechtje laat je muziek beleven alsof het het leven zelf is. En als je dat beleeft hebt, dan is elke volgende muzikale ervaring rijker. Heeft je evenement meer pit nodig, zonder dat de aandacht voor het onderwerp verslapt. Brechtje geeft het de boost die nodig is..
Annemarie Soeteman- Studio Socrates, filosofe.

* De hartstocht van Brechtje voor muziek is hartverwarmend. Ze legt verbanden tussen diverse genres waardoor er letterlijk een wereld aan muziek voor je open gaat. Ook mij- als voornamelijk klassiek georiënteerde muziekliefhebber- heeft ze verrast met haar eenvoudige handvatten, hoe je kan luisteren naar muziek. Dat geeft je houvast als luisteraar en daardoor beleef je meer. Muziek is van alle tijd en dat laat Brechtje je beleven.’
Corné  Ran- programmeur  Zuiderstrandtheater Den Haag.

* De kunst is om open te kijken, en dan (zoals Claude Debussy eens zei) ‘alleen iets op te schrijven als het niet-opschrijven ervan teveel begint te hinderen’. En dat doet Brechtje Roos. Zij schrijft altijd in dienst van de kunst, van het kunstwerk. Zonder pretenties, of onnodig ingewikkeld gedoe. Alle woorden zijn zorgvuldig gekozen en getoetst op oprechtheid, scherpzinnigheid, schoonheid. Ze doen recht aan het werk van de kunstenaar. (…) Brechtje’s woorden zijn hartenkreten en bedoeld om mensen naar voorstellingen te laten komen. Ze zijn geschreven door iemand die van kunst houdt en zich bewust is van haar verantwoordelijkheid in de wereld. Dat is wat de kunst nodig heeft! Eef van Breen, muzikant, maker over artikelen Cultuurpers.

* De nacht van de filosofie is niet de nacht in de Electriciteitsfabriek in Den Haag. Het is de nacht van oneindigheid, de ongelimiteerde garantie voor de muziek én het tandengeknars van elke filosofie in de menselijke geest. Leren lopen is leren vallen, en leren luisteren: Brechtje Roos neemt je bij de hand en attendeert je op ‘die Verzückungsspitze’ op elk moment van de dag. Ook nadat de muziek geklonken heeft. Alexander Kowollik, filosoof.

* Ik heb deze mannen (Bilal Sahin over eigen vrijwilligers) nog nooit zo geconcentreerd gezien. Compliment voor jouw aanpak! Bilal Sahin- coördinator Vadercentrum Den Haag nav Buurtluistersessie no II ism Laaktheater Den Haag.

* Brechtje Roos zet je op het verkeerde been. Ze is eerlijk, recht door zee, je zou zeggen: Hollands. Maar er gaat een boeiend soort poëtische kracht achter haar vertelstijl schuil. En zo wint ze je voor nieuw repertoire, neemt ze je in voor een andere manier van luisteren. Beginnend met een gezonde dosis achterdocht, eindigend in een brandend verlangen om – samen met haar – te gaan luisteren en kijken. Tido Visser- algemeen directeur Nederlands Kamerkoor

* Ook voor bedrijfsevenementen kan Brechtje Roos een waardevolle toevoeging zijn aan een programma. Door haar werden de klassieke uitvoeringen ook voor de minder frequente concertgangers toegankelijk gemaakt. De kers op de taart! Corine Lindenbergh- zakelijk manager bij Cultureel Organisatiebureau Artifex.

*Zo mooi hoe Brechtje je mee neemt op een muzikale reis heen loodst door tijd, ruimte en herinneringen. Haar kennis over muziek is enorm en ze weet je de hele avond aan de stoel gekluisterd te houden. Een echte aanrader om mee te maken! Rob Voerman, beeldend kunstenaar.

* Ze opende op speelse wijze een deur voor de geïnteresseerde leek om de show met de diepgang van een volleerde kenner te beleven.
Haico van Dijk- danser Ill Skill Squad- over Inluiding op o.a. hen breakdanceshow Dance On Classic

* Brechtje Roos verrast, inspireert en neemt je mee in een muzikale trance. Met recht een muziekzendeling, klaar om de rest van Nederland te veroveren.
Mark Kalsbeek, marketing Theater Dakota Den Haag

* Het was een zeer geslaagde morgen met een fijne wisselwerking met het publiek. Wat volgens mij ook goed overkwam is dat je verschillende stijlen door elkaar gebruikt en dat gaf het publiek het gevoel dat klassiek niet iets ingewikkelds is en dat je er alleen maar van kan genieten als je er verstand van hebt. Op naar het volgend seizoen! Enno Voorhorst- programmeur Kapelconcerten Goirle.

* Brechtje Roos de muziekzendeling deed me een beetje denken aan Pierre Janssen, de ‘kunstverteller’. Ze geeft les in ‘luisteren’. En of dat werkt? Nou en of! Anja Meulenbelt- publicist, politica, schrijfster.

Ik ben fan van jouw voortvarende aanpak en liefde voor je vak en de kunst.
Tom America- componist, tekstschrijver, kunstenaar.

* Brechtje Roos neemt je op een ongewone originele en zeer deskundige manier mee in de wereld van de muziek. Na afloop ben ik bij thuiskomst als een wilde enthousiast in mijn muziekcollectie gedoken en heb de ene (her)ontdekking na de ander gedaan. Hoe dat nu komt? Ik heb van Brechtje andere oren gekregen en deze horen wezenlijk anders. Mooi, hè!
Jan Bartels- directeur Theater De Veste Delft.

*Brechtje Roos
een naam om te onthouden
als zendelinge én als  intermediair –
zij brengt het hart het hoofd op drift
mij staat ze vooraan in het schrift van
schoonheid en begeestering
van klank en van betovering
ze laat ons horen wat we nog niet wisten
ze maakt nieuwsgierig en nog meer
ze gooit ons voor de leeuwen
van jazz en pop voorbij klassiek
tot naar de middeleeuwen
ik was als muzikant verrast
een vrouw die zoveel schoenen past
en twee uur lang blijft boeien

muziek die geen minuut verveelt
een roos die zoveel zinnen streelt
en elk seizoen blijft bloeien
Hans Steijger- pianist/componist/tekstschrijver.

* Wel muziekliefhebber. Geen muziekkenner. Al helemaal niet als het om oude muziek gaat. En na de luistersessie van Brechtje Roos ben ik het nog steeds niet. Maar dat ligt niet aan haar. Ik heb 2 uur lang met veel plezier geluisterd en gekeken naar een vrouw met een I-pod die me meenam naar onbekende werelden. Zo weinig middelen, zoveel effect. Leo Sterrenburg- programmeur Theater Dakota Den Haag.

*Ik zou Brechtje willen ondersteunen in haar missiewerk. Ik vraag aan iedereen die dit leest: denk erover haar in te huren. Voor een mooi intiem klein uurtje op je verjaardag, ter in-tuning van je nieuwe huis, voor de opening van een expositie, als therapeutische sessie voor een groep weetikveel….. Het werkt met Brechtje !!! (Rata Kloppenburg- muzikant & theatermaker).