Musica Mixta- met presentatie door moi!

Een ontzettend leuk project vindt plaats op 2 juli in mijn eigen buurt: Laakkwartier. In het Laaktheater om precies te zijn!

Ino Kruysen (zang), Martijn Baaijens (gitaar & sarod) en Ganesh Ramnath (oa tabla en zang) laten tijdens Musica Mixta op 2 juli hun muzikaal verhaal horen:
Set I muziek uit Latijns Amerika- Ino & gastgitarist Miguelangel Clerc
Set II muziek uit India- Martijn & Ganesh.
Set III gaan ze samen jammen, improviseren.
Grenzen worden overschreden.
Het  publiek wordt getrakteerd op spannende, nieuwe muziek!

MOI
De avond wordt gepresenteerd door moi! Een avond waarop ook publiek hun stem kan laten horen: Stel muziekvragen waarop je al jarenlang antwoorden wilt. Deponeer deze in de hoge hoed en wie weet krijg je ter plekke eindelijk antwoord!

ACHTERGROND
Een paar maanden geleden vroeg het Laaktheater mij iets nieuws te bedenken. Iets met live muziek! Liefst (ook) met musici uit de buurt.

Laat er nu een fantastische muzikant in de buurt wonen: Ganesh Ramnath. Tabla en Indiaase zang is wat hij onder andere doet. Dat laat hij horen op 2 juli. Samen met zijn Indiase klassiek muziekmaatje Martijn Baaijens op sarod.

Martijn ken ik al veel langer: ooit studeerden we samen op het Koninklijk Conservatorium. Na zijn klassieke gitaar-studie werd hij verliefd. Verliefd op de klank van de Indiase gitaar: de sarod. Sinds 20 jaar legt hij zich toe op die muziek. Met succes.

HOUDEN VAN
Verliefd ben ik op de zang en ingetogen performance van (Haagse) zangeres Ino Kruysen. Zij stort zich sinds jaar en dag (als klassiek geschoold zangeres) op repertoire uit Latijns Amerika. Ino heb ik leren via Regina Albanez. Regina (luit, theorbe en barokgitaar) is een muzikant waar ik zelf jaren mee werkte. Regina en Ino maakten een cd die ik grijs draaide. Pas veel later ontmoette ik Ino in het echt. Sindsdien ga ik met enige regelmaat naar haar concerten.

DOEL
In Musica Mixta wordt publiek gewonnen voor fantastische muziek uit verschillende windstreken.
In Musica Mixta krijgt publiek kippenvel.
In Musica Mixta klinkt unieke muziek.

Kortom, dáár moet je bij zijn! Koop je kaartjes hier.

PS
Inmiddels zijn er delen van Musica Mixta te beluisteren elders op deze site. Ben er alsnog een beetje bij…