GELUID
Als oplettend, luisterend muzikant haal ik inspiratie uit de wereld. Daarmee maak ik projecten: o.a. luistersessies, columns, tekeningen. Opdrachten en vrij werk. Aanleiding kan van alles zijn: de actualiteit, een toevallige ontmoeting op straat, artikel uit krant of magazine, een blog van iemand anders. Hieronder kun je wat voorbeelden horen. Op de pagina Beeld kun je kijken.

VRIJE GELUIDEN*/VPRO
Voor deze pilot-podcast had ik carte blanche. Ik putte deels uit de thematische VG* radio-uitzending over Vrije Vrouwen die inhoudelijk fantastisch aansloot bij luistersessie Furioso.

MUSICA MIXTA- intro
In opdracht ontwikkelde ik Musica Mixta: een talkshowluistersessie-achtig concert. Voor de pauze mini-concerten door 2 verschillende bands. Na de pauze zaten ze allemaal op het podium. De intro (door mij) daarvan klinkt in live-registratie zo:

MUSICA MIXTA- interview
Een van de mini-interviews tijdens talkshowluistersessie-achtig concert Musica Mixta. Je hoort muzikanten Martijn Baaijens (gitaar & sarod) en Ino Kruijsen (zang) over hun ervaring met het ‘over grenzen heen spelen’.

MUSICA MIXTA- stilte
Mini-fragment over stilte en concentratie. Hoe kun je (ook) als publiek het concert versterken?


MIJN KOORGEDRAG
Jellie Brouwer van talkshow De Branding  vroeg me naar mijn ervaringen met koren (=bijster weinig). Ik nam mijn (naar bleek) anti-koorgedrag onder de loep.

JUKEBOX
Dankzij opdrachten hoor ik muziek die ik anders misschien niet ontdekt zou hebben. Door een jobje voor het Nederlands Kamerkoor kwam het fantastische alternatief voor Bach’s Mattheus op mijn pad waar deze column mee eindigt.

ZONNIGE DAG
Vaak zing of fluit ik op straat, in de winkel, in huis. Dat is dikwijls de aanleiding voor leuke, soms intieme gesprekjes, grappige gesprekjes. Waargebeurde ontmoetingen dus. Zoals deze:

INTERVIEW
Regelmatig mag ik praten over actuele projecten bij R&TV. Google en gij zult vinden of beluister het leuke (en inzichtelijke) gesprek dat ik had bij Amsterdam FM over luistersessie Furioso.

REACTIES
Brechtje Roos zet je op het verkeerde been. Ze is eerlijk, recht door zee, je zou zeggen: Hollands. Maar er gaat een boeiend soort poëtische kracht achter haar vertelstijl schuil. En zo wint ze je voor nieuw repertoire.
Tido Visser- algemeen directeur Nederlands Kamerkoor